• Skylake
    #2
    Nemzetbiztonság, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla!

    Mindig van lesz olyan megoldás, illetve annak kombinációja, ami alkalmas titkosításra és szteganográfiára - akár együtt is, megvalósítva olyan kombinációban, ami esetleg annyira szem előtt van, hogy épp e miatt észre sem vehető!

    Facebook és német nemzetbiztonsági hivatal?! Hülye ez? Okés, akkor bevezetés a nemzetbiztonság elméletébe kurzus, első év első előadás szint: egy állam nemzetbiztonsági és gazdasági érdekei közös, egymást jó részben metsző halmazt jelentenek. Azaz a Facebook, ebből a nézőpontból mint globális nemzetbiztonsági adatgyűjtő platform (CIA, NSA és társai) információtartalmához, illetve az információkból nyerhető aggregált adatokhoz és elemzésekhez való hozzáférés az USA kizárólagos, eszkluzív, és elsődleges nemzetbiztonsági és ezzel összefüggő geopolitkai és gazdasági érdeke. Ugyanez igaz a Google-ra, és bármilyen más online technológiára is! Tehát ide semmilyen szövetségesnek tekintett állam nem kaphat olyan szintű hozzáférést, amely az USA nemzetbiztonsági szervei által rendelkezésre áll - hiszen akkor mindjárt látható lenne például az is, hogy a szövetségesek felé irányuló hírszerzés pontosan ugyanakkora prioritás, mint a hírszerzés "klasszikus", nem szövetségesek felé irányuló területe. Tetszik érteni?

    Igen, egy akkora információtömeg, amit a Facebook tartalmaz, elsődleges nemzetbiztonsági forrás. Természetesen itt kutyát sem érdekli, hogy Csöcsös Méri csinált egy szelfit a félig fedetlen csöcseiről, meg hasonlók. Vélemények, információk terjedési jellemzői, formái, tömegükben a lényegesek. Hangulatjelentés, ahogy ezt a szockó érában nevezeték a magyarországi szolgálatok esetében. Na, ennek az elképzelhetetlen sokszorosa. Ilyen információtömeghez oda fogsz engedni, olyan formában, ahogy te hozzáférsz, egy olyan "szövetségest" jelen esetben Németországot, akit te, mint az USA tulajdonképpen óriási befolyás alatt tartasz (lásd. Dagger Complex)? Ugye hogy nem?! Érted-e hogy ez mennyire abszurd gondolat!