A probléma az, hogy már nem belvárosról van szó. A peremkerületekben tesznek fel lepukkant, Kádár óta nem fejlődést nem látott 40 m2-es 1 szobás lakásokat néha 80-90k-ért. És van akinek kényszerből el kell vinnie, mert az utcán nem élhet, de felmondták a szerződését és van 30 napja lakást találni. Én ennyi idő nem tudtam lakást találni, de nekem 60 napos felmondási határidőm volt.
Én 1 év alatt 2-szer költöztem amiatt az őrület miatt, ami zajlik...
Az első költözés a tulaj hazajötte miatt volt, a másodiknál meg eladták a lakást alólam, de az előttem levő bérlővel anno felmondták a szerződést. Az előttem levő bérlő asszem 4 évig élt ott havi 75k + rezsivel. Nekem 90k + rezsiért adtak ki a Fehérvári útra néző lakást, amiben légkondi sem volt. Nyáron elviselhetetlen volt. A fal repedt volt, nem javították ki, a hűtő kicsi volt, az ágy elment. Szólval olyan "ok" volt. Mikor leléptem, akkor 110k-ért hirdették a lakást. És nagyon nem belváros már, majdnem a Építész utcánál volt, ami majdnem a Savoya park.
Csepel is 90k-ért lehet garzont kivenni lassan. Az aggomeráció sem olcsóbb, viszont cserébe kurvasokat lehet ingázni.
Ha barátom sógorától nem tudtam volna kivenni a kecót baráti áron (8-ker kulturált része, 2 szoba, erkéllyel, 2005-ös építésű lakópark belső kerttel, stb.) 110k-ért,. akkor ennyi pénzből legfeljebb Csepelen kaptam volna lakást vagy ennyiért nem ~55nm + erkély és két szoba, légkondi, zsír új állapotú lakás full bútorozva és berendezve kivéve franciaágy, hanem sokkal szarbb lett volna.
(Ebből a laksából én egy ideig nem fogok elmenni, de azért egyedül ez már kurvadrága, bár mérnökként azért alul vagyok fizetve. Két fiatal már ki tudja venni vizsonylag kényelmesen 2x170 nettóval.)
Mik zúgtak ki?
Az Allétól 5 perce egy régi bérházban egy egész jól kinéző 40 nm-es lakás, de nem valódi 2. szobával bútorozatlanul légkondi nélkül 100k-ér volt hirdetve, amit 120k-ra emelt a nő. Elhajtottam a faszba, nevetséges volt. Ja, pincelakás volt. Igen, csendes volt, egy gazos belső kerte nézett, de szinte egészn nap sötét lett volna.
Volt olyan albérlet, ahol a megbeszélt (!) találkozót basztak lemondani - még jó, hogy nem kellett szabadságot kivennem - és 2 albérletnél odáig sem jutottam el, hogy egyáltalán megnézhessem, mert elvitték előttem.
Kelenföldnél kínáltak egy olyan lakást olyan drágán a pályaudvarral szemben a villamos megállónál 90-100k-ért, hogy elröhögtem magam... Ősérgi + szinte semmi bútor, ami volt az is szar és 20+ éves, kurvasötét, zajos, totál lepukkant. Szigetelés semmi egy ősrégi házban.
Egyesekkel teljesen elszállt a ló... Olyanokat látok, hogy szobát (!) adnak ki 75-90k-ért. És nem V. ker, 8. ket, Józsefváros és hasonlók. Vicc... Lényegében ott tartnuk ma, hogy a magasabb bp-i átlagkeresettel egy fiatal pályakezdő 30 nm-es lyukat tud kivenni vagy szobát, ha kicsit is félre szeretne tenni valamit. Na,szerinted miért húznak el a faszba a fiatalok ebből az országból...? Mert a faszuk teli van azzal, hogy az ügyeskedők és feketézők élnek, mint hal a vízben, és 25+ év alatt oda jutottunk, hogy olyan szinte propaganda ömlik a csapól is, hogy göbbels kalapot emelne. Mert kint is lehet szobában élni, csak többet teszel úgy félre és közben nem hallod azt, hogy "felszámoltuk a korrupciót", meg a többi balfaszságot és nem vívnak szabadságharcot, ahol nem is kell...