• czihaki
    #2
    Kezdem azzal, hogy eleve már a világegyetem keletkezését is rosszul határozták meg. Már pedig az elemi részecskék meghatározását ez eleve lehetetlenné teszi.

    Ha kezdet kialakulásánál még nem léteztek atomi részecskék, eleve nem lehetett energia se, ha nem volt energia, akkor nem tömörülhetett semmi a gravitációs erő hatására se, mivel nem volt még gravitációt kiváltó energia.

    Ha az univerzumban a csillagászok fekete anyagot, illetve fekete energiát észleltek, az mindenképp reális felfedezés, mert létezhet olyan inaktív portömeg" amely még nem aktiválódott a kezdetek óta és az lehet a fekete energia nélküli neutronnak nevezhető részecske, fekete tömege, de anyagnak még nem nevezhető, csak neutron részecskék por tömege.

    Hasonlóan létezhet a Fekete, testes" energia is. amely a kezdetektől csak fokozatosan átizzó neutron tömeg, vagy épp a már elpusztult égitestek maradvány tömege, amelyet még izzásban és egy tömegben tart a Fekete energia. Ami ha kiég egyszer nem marad más utána mint kiégett por és hamu.

    A természetes gravitációt a Fekete energiának jelenléte teremti meg. De a nem aktív bolygók esetében viszont, (mint pl. Marson vagy a Holdon) a felszínét érő energetikai töltések okozta statikus energetikai feszültség jön létre, amely okozhat kevés vonzást, --ez viszont nem nevezhető gravitációnak.

    A gravitáció ereje attól függ, hogy mekkora az anyag tömege, milyen minőségű anyagokból tömörült, milyen erősségű energia szabadult fel belőle a belső felbomlása következtében.