• NEXUS6
    #9
    Én konkrétan 2 olyan dologról írtam, amit a média és konkrétan ez a cikk is elhallgat, az IS, Al kaida ideológiájának elterjedtségéről, meg arról, hogy az iszlám gyak a kereszténység vadhajtásaként értelmezhető.

    Nem azt írtam, hogy az iszlám egyenlő a terrorizmussal. Hanem, hogy a területen élő emberek hadi kultúrájának része az, amit mi ma terrorizmusnak nevezünk. A közelkeleti terrorcsoportok egy része viszont a térség államaitól nem csak eszközökben, emberi erőforrásban, hanem ideológiában, médiában, jelen esetben a szunnita szélsőséges szalafista irányzat formájában is támogatást kapnak.

    Konkrétan tehát nem ködös fejű szélsőséges aktivisták, hanem bizonyos államok üzentek hadat a nyugatnak, már évtizedekkel ezelőtt, (lásd pl.olaj ár robbanás), amit talán észre is veszünk, ha nem sóvárgunk annyira az olajuk után és hiszünk a fegyvereink biztosította sérthetetlenségben.

    A hitnek meg rengeteg formája létezik, azon ismerőseim jó része is hisz valami természetfölötti szerűségben, akik amúgy materialista ateisták, konkrétan inkább hitüket nem sorolják vallási irányzathoz tartozónak. Azonban nem vágnák le monjuk egy tizen éves kissrác fejét és raknák fel a jutubra, ellentétben azokkal a bizonyos emberkékkel, akik emellett magukról azt hiszik hogy a legerősebb bennük a hit.