• NEXUS6
    #5
    Azt sem részletezi a cikk, hogy a wahabista/szalafista ideológia szerint ez a mostani hitetlenek (plusz nem szélsőséges muszlimok) elleni dzsihad már a végső harc, amikor majd elljön a mahdi, az antikriszus, végül maga Jézus is. Az terroristák erejét nem valami hihetetlen bonyolult kód, elvont filozófia adja, hanem egyszerűen azt látják, hogy nincs vesztenivalójuk, emellett a gyaurok megölése, még a "harcos" halála árán is érdem, amelyet majd Allah megjutalmaz, méghozzá nem is olyan sokára.

    Tehát ez egy szélsőséges, apokaliptikus szektás hit, más kérdés, hogy Szaud-Arábiában, Katárban államvallás (innen származik a terroristák, illetve a forrásaik jelenetős része, a 19 db 09-11-es gépeltérítőből 15 szaudi)!

    A cikk úgyszintén nem részletezi, hogy valójában az iszlám, de konkrétan az az iszlám hit is, ami ezeknek a szunnita szélsőségeseknek a sajátja, lényegét tekintve minimálisan tér el a kerszténységtől. Az iszlám hit ugyan azokat a szorikat mondja el, ua szereplőkkel, mint a zsidó, vagy a sztenderd kersztény vallás, csak nem a többször módosított vallási iratokat (pl Bibliát) veszi alapul, hanem Mohamed szavait. Végső soron egy kicsit agressziv a szentháromságot tagadó (unitárius) irányzat, melynek gyökerei a IV. szd-ban Arianus által létrehozott irányzathoz kapcsolódnak.

    Ennek megfejtése szintén nem egy rákitszájensz, mert ezt így konkrétan mondjuk leírják a Dabiq legutóbbi számában is.
    Szal nem kéne itt feleslegesen misztifikálnia ennek a dzsihadista szakembernek.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.08.08. 16:05:35