A Cyanogen nem más FAJTA android, hanem egy MOD.
Az Google Androidja nem egy fajta, hanem a hivatalos original verzió.
Ami mellesleg a legkisebb, mert elképesztően minimalista.
Nem is nagyon lehet kivenni belőle semmit, mert akkor kb semmi se működne a rendszeren.
Ne elejtsd el, hogy a Google Apps, mint pl Googe térkép, Gmail, vagy akár a Google Play NEM RÉSZE az Android rendszernek!!!
Az Android egy opensource rendszer és keretrendszer. A Googe Apps programok nem. Azok angroidra kiadott szoftverek a Google-től. Amik mellesleg nem is ingyenesek....
Ha te otthon a sufniban készítesz egy Androidos telefont, és sorozatgyártod, lelked rajta.
De ha ráteszed a google apps bármelyikét (pl a Play Áruházat), akkor fizethetsz a google-nek.
A Cyanogen ehhez csak hozzátesz. És azon rika MOD-ok egyiike, ami úgy tesz hozzá, hogy nem lassítja a rendszert. Az egyértelmű tény, hogy a vanilla android a leggyorsabb. Ami ezen picit is módosít, jellemzően lassabb. A Cyanogen jó munkát végez általában, remek dolgokat, tweak-eket tesznek bele.
A linkelt telefonod pedig, már elnézést, de egy rakás szar.
Pontosabban alapvetően nincs is olyan sok baj vele, csak egyszerűen ilyen telefont nem ajánlgatunk 2016-ban. 3 éve ezzel még semmi baj nem lett volna, de ma már ennél igényesebb applikációk vannak, ezen nem fognak rendesen futni.
A fő gond a RAM. Sajnos az 1GB RAM hiányosságait igen hamar meg fogod érezni rajta, még a legjobb optimalizáció mellett is. Bármikor átváltesz agy másik szoftverre, újra fogja tölteni. Meg szenved és küzd mindennel. Egyszerűen kevés, na.
Egyjól belakott rendszeren, amin fent van a Facebookod meg a snapchated vagy amit csak használsz... nem bírja.
A másik probléma a "ROM"
Tisztázzuk... telefonban nincs ROM... Amúgy sincs már az informatikában olyan, ROM. A ROM az read-only-memory. Mint egy nintendo cartridge, vagy egy CD lemez, nem írható.
De ezt a weblap hiányosságának tudom be :)
A belső tároló (ami szintúgy RAM), nagyon kényes kérdés. Ne felejtsd el, hogy ennek alapból része maga a rendszer is, meg némi SWAP rész(fentartott üres hely, hogy ne legyen a rendszer használhatatlanul lassú)
Szóval a 8 gigából örülj, ha 4 szabad.
Ez semmire se elég...
Persze, mellé lehet dobni egy SD kártyát, de arra maximm a képeket tudod tenni. Az android kényes adatot nem fog neked áttenni SD kártyára.
Láttam olyan térképszoftvert is, ami nem volt hajlandó SD kátyára tenni meg a térképeket sem.
még 16 gigát is kevésnek találok, nem h 8-at.
És akkor itt érdemes még pluszban megemlítenem, hogy a hozzám szervizre hozott "lassú" telefonok közel 80%-a azért lassú, mert szar SD kártya van benne.
"UHS-1". Ezt a kifejezést jegyezd meg, és ha microSD kártyát veszel, ezt mindneképp tudja. (nem, a class10 nem elég)
Ilyen SD-kártyára gond nélkül fog menni a FullHD film rögzítéseis realtime.
Szóval az a telefon szánalmasan gyenge.
És akkor még meg sem említettem, hogy a leírás egyik felében azt írják, hogy 1Ghz-es a proci, a másik felében meg, hogy 1,3...
De hogy ne csak kritizáljak, szó ne érje a ház elején, mutatok alternatívát. Xiaomi Redmi 3 Pro
Ezt tessék megvenni! (van más színben is)
Egyrészt a legmárkásabb kínai gyártó. (és a negyedik legnagyobb mobilgyártó a világon)
Mégis menőzhetsz vele, mert szolgáltató kínálatábna nem kapni.
55 ezerért korrekt áron van (de ha írsz privátot, be tudok segíteni 1-2 ezer forinttal olcsóbban is megszerezni)
És itt kell megjegyeznek, hogy ez az alja. Én ez alatt a teljesítmény alatt nem vagyok hajlandó senkinek mobilt ajánlani.
Ha csak 35 ezred van egy telefonra, akkor várj még egy hónapot és tegyél hozzá.
Senki nem lesz jó, ha csak szenvedsz a telefonoddal.
3 GB RAM, 32 giga tárhely (átlag usernek SD kártya se kell mellé), 5" HD kijelző, 64 bites 8 magos proci, IR blaster (TV távirányító), ujjlenyomat olvasó, és 4100mAh akksi, amivel a cucc elmegy 2 napig.
Van neki (ugyanitt megtalálod) egy nem Pro változata 45 ezerért. Ha NAGYON szűkös a keret, akkor azon is el lehet gondolkozni.
Ugyanez a telefon, csak nincs 2GB ram-mal, és 16gb tárhellyel, plusz ujjlenyomatolvasó nélkül.
Utóbbi felesleges fancy-zés, de a RAM-ot és a tárhelyet kicsit kevésnek érzem az átlag felhasználónak. MA még oké... de hogy 1 év múlva mire lesz elég 2GB ram, azt nem tudom...
Én nem javaslok telefont venni 3GB ram-nál kevesebbel...
Hát gondolj bele, az új Oneplus-ba most raktak bele 6GB-ot :D
(jó az is tény, hogy az kicsit overkill XD ) Utoljára szerkesztette: takysoft, 2016.07.29. 12:02:22