• duke
    #9
    Szerintem jo es hasznos ha talalgatjak az emberek a robotjarmuvek jovobeni mukodeset, hasznalati modjat, de panikolni felesleges, hogy mi lesz akkor, mi lesz ha igy, meg mi lesz ha ugy lesz.
    A robotjamuvek hasznalatat majd lassan 10-20 ev alatt bonyolult tarsadalmi, gazdasagi, muszaki osszefuggesek, lehetosegek alakitjak ki, valoszinuleg ugy, amire most meg senki nem gondol. Lehet hogy mindenkinek lesz kulon robotautoja, 5 tagu csaladban 5 kulon auto, es egy hatodik a kutyanak, ami elviszi a varosszeli kutyafutatoba. (plusz egy hetedik, amibe mind az oten befernek)
    Vagy lehet 3 szomszed osszefog vessznek kozosen egy autot, vagy senkinek nem lesz autoja es kozosegi, varosi, allami robottaxik szazezrei fogjak jarni az utakat, es ingyen elvisznek barkit barhova, barmikor. Es ezek szamtalan bonyolult konfiguracioja kepzelheto el, amit majd a hetkoznapi gyakorlat kialakit.
    Erdekes lesz majd 30 ev mulva, a megvalosult gyakorlattal osszevetni, hogy milyen banalis, rohejes elkepzeleseink voltak a robotjarmuvekrol.
    Lehet hogy emberek robotjarmuvekben fognak, lakni, dolgozni. Esetleg 200 kilometerrol munkaba jarni, reggel 4 kor beszall, es alszik meg 2 orat az autoban, amig az megerkezik. Es barmilyen eszelos orulet, amiert majd tuntetnek az emberek, hogy tiltsak be, vagy epp engedelyezzek.
    Ki gondolta volna a hetvenes evekben, a mobiltelefonok elso laboratoriumi prototipusanak tesztelesekor, hogy ugy es arra fogjak hasznalni az akkor meg nem is letezo meretu es tudasu telefonokat az emberek, ami ma teljesen megszokott hetkoznapi.