• NEXUS6
    #11
    Mondjuk közösségi i-phoneról sem hallottam eddig, de igazad van, akár ezt is hozhatja a jövő. :)

    Nem az a gond, hogy saját vs. közösségi tulajdonban vannak-e a kocsik. Persze eleve nem értem, hogy miért is kéne a jelenlegi tulajdonviszonyoknak változnia!? Az emberek sem állnak össze tömegesen és valósítanak meg önként nagyhirtelen valami Pol-Poltista pénznélküli kommunát. De mindegy.

    Inkább a saját/közösségi szgk vs. tömegközlekedés a gond. A tömegközlekedés nagyságrenddel biztonságosabb és környezetbarátabb, mint akármilyen szgk (villanyrobi/füstös egykutya). Ráadásul, ha a tömegközlekedésben résztvevő utasok egy része, ne adj isten egésze átül szgk-ba, az fizikailag nem fog elférni a jelenlegi utakon! Pláne a trendi bicóutas fejlesztésekkel szűkített kapacitások mellett.

    Akkor már inkábba abban hiszek, hogy a robotizált és közösségi tulajdonú jármű, valami szeméylszállító dron, kisrepülő, repülőautó formájában fog megvalósulni. Ott lenne értelme: 10 perc alatt a város egyik végéből a másikba érek, a jármű szgk-nál jelentősen nagyobb költségeit nem nekem kell állnom, nem kell pilótavizsgát tennem, stb. A levegőben jelenleg azért könnyebb egy automatizált repülés megvalósítása is (pl nem kell figyelni a kuka mögül pöttyöslabdát kirúgó ovisra) és az ilyen jellegű légiközlekedés bevezetésére eleve automatizált módon kerül sor, tehát elkerülhető a robot vs. mazsola emberi pilóta konfliktus.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.07.27. 10:16:11