Caro#15
Véletlenül sem akarok a fejlődés ellensége lenni, de azért nagyon igazad van szerintem.
Amikor megjelent a könyvnyomtatás, óriási szellemi fejlődés indult meg. Aztán jött a rádió, TV, ma meg ezeknek köszönhetően sokan alig olvasnak, és amit igen, azt is csak szórakoztatásból (ahol nincs rádió meg TV).
A net sajnos úgy tűnik ugyanezt a pályát járja be. Emlékszem az sg-re milyen volt 12 éve.
Olyan komoly szakmai viták mentek itt a tudomány rovatban, akkor még nagyrészükhöz hozzá sem tudtam szagolni. Trollok nem voltak.
De ez nem csak az sg-re igaz, ez az egész netre igaz.
Miért? Mert akkor talán csak az iskolázottabb réteg használta a netet, és nem volt baj, hogy 56k modem volt. Minden lényeges infót szövegesen is meg lehet osztani!!!
Ma meg ész nélkül kapjuk a közösségi hálókra feltöltött "értékes" tartalmakat, meg a youtube-ot elárasztják a macskás és egyéb videók...
Nem azt mondom, hogy ne lenne plusz érték, persze hogy van! Csak eláraszt minket a szemét, és sokszor nagyon nehéz benne megtalálni.
De ugyanez igaz a programokra is: még a net kezdeti szakaszában, ha vettél egy szoftvert az általában *kész* volt, mert nagyon nehéz volt a patch-eket terjeszteni. Persze voltak, de mai szemmel nézve apróságokat javítottak, és nem félkész programokat adtak ki akkoriban, bugokkal tele.
Összességében az jó cél, hogy mindenki csatlakozzon a netre, mert így olyan emberek is hozzáférhetnek, akiknek tényleg hasznos, de ezt a részt 1 megabit/s-al is ki lehet szolgálni (még ezzel is sokat mondtam). Ami 1 mega felett van, az már nem ezt a célt szolgálja.