• Irasidus
    #17
    Einstein kozmológiai állandót a relativitáselmélet segítségével alkotta meg, igaz ő még statikus világegyetemmel számolt, ami szerint a világot összerántotta volna már a gravitáció, ezért beletett egy taszító erőt, ez lett a kozmológiai állandó. De ez csak számítás trükk volt, ezért vetette el. Ma már dinamikus modellel számolunk, viszont kiderült, hogy tényleg létezik egy taszító erő, a sötét energia, amit a tér mezőegyenletében írta le:

    "és ott is csak súrolgatjuk az alapvető fizika fogalmait."

    Mindig bájos amikor valaki kivetíti a saját tudatlanságát a világra. Hát nagyon nem így van, maradjuk annyiban, hogy te súrolgatod a fizika fogalmait, ami sajnálatos.

    "Azt se tudjuk mitől van tömeg mégis beleírjuk a képletekbe és ebből vonunk le elképzeléseket."

    Ezt minden frissen végzett fizikus hallgató tudja, már bocs, megint csak kivetíted a saját tudatlanságod.

    "Félelmetes mennyire távol vagyunk még egy startrekes féle működő űrhajótól amivel máshova elmenve is tudnánk méréseket készíteni.
    A fénysebesség áthatolhatatlansága pedig bezár minket ebbe a naprendszerbe , a tejút peremén."

    Honnan a fenéből veszed, hogy messze vagyunk, egy irodalmi alkotásban hadovált mesétől? Amúgy nem kell odamenni, tudom újdonság lesz neked, bár már írtam neked is, legalább kétszer, de az emberiség már úgy 300 éve feltalált egy eszközt aminek segítségével távolról is lehet mérni. Félelmetes igaz?
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2016.07.20. 12:44:53