• kvp
    #10
    "A szomorú az, hogy az android nem képes optimalizálni az oprendszerét, egyre nagyobb vasat kell alátenni, míg az MS, de még az Alma is "jobb"."

    A win10 mobile egy lebutitott windows, az ios egy direkt mobilra optimalizalt rendszer. Ezzel szemben az android egy desktop linux, nehany szerver komponensel es egy google fele gui-val. A teljesitmenyproblemak nagyobbik resze megis a gyartoi programokbol jon, amik nem reszei az alap android-nak. Viszont cserebe az android alatt ott van egy teljes erteku linux, sot az android-os programok is alapbol kepesek ablakozorendszerben futni, csak a legtobb gyarto nem tesz ilyet a telefonokra. Ez azt jelenti, hogy az android az kb. olyan mint a full desktop win10, csak egy telefon hardverere pakolva. Es megis mukodik.

    A windows10 mobile es desktop legnagyobb baja, hogy nincs nagyon ra szukseg. Ma mar nem nagyon van olyan program ami miatt mindenaron ezeket kellene felrakni, ellenben van sok olyan ami nincs, tehat amiert erdemes valami mast hasznalni. Regen az office (word) volt ami miatt mindenki windows-t hasznalt. Jelenleg szinte minden os-en van olyan szovegszerkeszto ami az emberek nagyreszenek boven eleg. Mas windows exkluziv programot meg nem tud felmutatni a microsoft ami miatt a cegek es a kockabb mernokok kivetelevel barki is windows-t akarna hasznalni.

    A microsoft szuper PR-jarol nem is beszelve, amivel meg azokat is elijesztettek akik amugy frissitettek volna. A windows mobile egyetlen nagy eselye, ha futtathatova teszik alatta a google play store-os app-okat. Viszont ez 100%-ban ellentetes a microsoft filozofiajaval es raadasul az os is jobban be van zarva, igy sok alkalmazasbol azert nincs win10-es verzio, mert a microsoft nem enged szabad hozzaferest a program futasahoz szukseges hardverhez/adatokhoz. Sajat maguk zavarjak el meg azt a par fejlesztot is, akik egyebkent probalkoznanak. Ez reszben igaz az apple-re is, ahol pl. egyszerubb email-ben a neten atkuldeni egy file-t ket app kozott, mint a keszuleken belul.