• jkedzs
    #1
    namert a Clinton picsa nem lenne ugyanilyen hulladék, mert ugye a tech cégek meg őt támogatják. sikerült nekik is alakítani ez ügyben, az amerikai választók pedig ehhez még aszisztálnak is a Clinton vs Sanders játszmában Clinton javára. bár valszeg mindkettő ugyanolyan szar, csak más feje van a bábunak.

    - Vint Cerf, a TCP/IP blabla: senkit nem érdekel. ebben a játszmában csak a pénzes nagyvállalatok a lényegi játékosok. persze marketing szempontból jó, színesíti a listát.

    - Alexis Ohanian, a Reddit társalapítója: a többiekkel egyetembe veszélyben érzi a profitot.

    - Richard D. Titus, a Samsung alelnöke: mióta szól bele a világ egyik legnagyobb cége, ami egyébként leginkább külföldi kézben van egy idegen ország ügyeibe? ugyanaz csinálja, mint az Ámerika Európában a cégein keresztül.

    - "az új bevándorlókkal szembeni nyitottságot": más néven: más országokból elszipkázott olcsó munkaerő. ezt mo-n is el próbálják játszani mostanában úgy mellékesen... nyilván a profit mozgatja őket az elnökválasztásban és nem is igazán akarják ezt leplezni. "naggyá tették az USAt" - ezzel kivételesen egyetértek. aki nem USA, az meg szopóágon.

    - külön extrapoén, hogy valós emberek szerepelnek a listán, de nyilván nem magukat képviselik, hanem cégeiket. kicsit sem átlátszó, de persze megpróbálták... :'D