• gforce9
    #50
    Akkor had meséljem el ennek a linkelt videónak a történetét és megérted, mire gondolok.

    Az alap dallam az 1600-as évek végén született meg. Lényegében a szerző ükonokái sem élnek. SZerző jogról így nem beszélhetünk.
    Egyébként pedig minden zenész az elődeiből él. Piócáskodik ahogy te fogalmaztál. Ritkán születik egy Mozart vagy Gershwin, aki teljesen újat hoz. EGy Madonna vagy egyéb hasonló szintű zenész-előadó, vagy épp zeneszerző ugyanúgy az elődein piócáskodik csak épp ezt nem említik, mert ők művészek, egyediek. Persze, ha valaki tőlül lop az meg már a hátukon mászik fel. Fura egy kettősmérce. Na mindegy.

    Jelenkorban, illetve 10 évvel ezelőtt pár srác a földgolyó több pontján elkezdett versengeni gitártechnikában. A megosztásra a youtube-ot használták. A linkel dal néhányszázéves alapjára saját gitárszólamot írtak és versengtek kié a jobb. Ezek közül a srácok közül némelyiknek ennyi volt és befejezte. Mások mint előadó szereztek ezzel figyelmet és kaptak állást később. És volt olyan is, mint Pl. MattRach, aki ezek után a totál saját szerzeményeit előadva meg tud belőle élni. Ez egy tejesen egészséges verseny. Ami miatt a mai millókat bezsebelő előadók és kiadók sírnak az viszont nettó kapzsiság és semmiféle köze nincs sem a zenéhez sem a művészethez sem semmihez, csak a saját zsebükhöz.

    Nopersze lehet azt mondani, hogy ők megérdemlik a milliókat. Én viszont azt mondom, hogy ló**sz a s***ükbe.