• kvp
    #12
    "Mennyi idő lenne offolni a teljes megyar haderőt? Lenne 1 óra vagy annyi se? Elhárító rendszerek hogy állnak?"

    Attol fugg ki tamad. Az oroszoknak viszonylag gyorsan menne, mondjuk jellemzoen atommal az egesz orszagra. Barmilyen kornyezo, nalluk kisebb fenyegetes ellen viszont boven eleg a meglevo legiero, sot talan meg sok is.

    Egyebkent meg addig kell kitartanunk, amig a nato deleuropai csoportjanak fo ereje ideer olaszorszagbol, meg az amerikai csapatok a romanoktol, bar valoszinubb inkabb nekunk kellene oda mennunk segiteni. Hozzatennem, hogy nincs bombazasra alkalmas felszereles, tehat a magyar legiero csak es kizarolag legtervedelmet tud biztositani. Ez utobbi szandekos volt, hogy a kornyezo orszagok ne vegyek fenyegetesnek.

    Beke eseten barmilyen olcso, egy elteritett utasszallitot leloni kepes gep eleg. A vadaszgepek miatt legvedelem se kell, mivel levego-levego raketaval messzebbre latnak mint a foldi egysegek (akar az allamhataron at is). Ennel komolyabb veszely eseten pedig csak max. az amerikai-izraeli gyartasu raketavedelemi pajzs jelentene valamilyen szintu vedelmet, de eles helyzetben, rendes ellenfel ellen (pl. oroszok) nem sokat erne az sem.

    Szoval arra jo a magyar legiero, hogy a nato-s kotelezettsegeinket reszaranyosan letudjuk egy olyan feladatkorben (legtervedelem), ami kevesbe veszelyes mint mondjuk az arab vilag egyik konfliktusaban az amerikaiakat segitve bombazni. Bonuszkent a kornyezo allamok bombazoi se tudnak erre jonni ha osszevesznenk veluk. Ennel tobbet szvsz. nem is erdemes tudnia a legieronek a jelen helyzetben.

    A cikknel maradva, az indiaiakat is csak az atomjuk vedi, mert ha az se lenne, akkor kina mar jo esellyel 'felszabaditotta' volna oket pakisztannal egyutt, mert igazabol csak a gyalogsag szamaban allnak jol, felszereles tekinteteben nem.

    Egy mai haboruban ha ket nagy modern hadsereg harcol, akkor a legiero csak az elso kolcsonos raketacsapasok utan tudna megmozdulni. Amit latunk a sok amerikai bombazassal az egy nem tul sikeres asszimetrikus haboru, amikor mar az elejen a legiero max. foldi egysegek ellen harcol, aztan nagyjabol azt csinal amit akar. Azonos felek kozos hatar menten dulo haboruja eseten egyik fel se tudna atlepni, sot megkozeliteni sem a hatart egy geppel sem. Ilyen haboru szerencsere nincs, ezert ertekelik tul az emberek a legiero erejet.