• NEXUS6
    #13
    Hát igen. Az a röhögcséges még, amikor egy nagymultú, saját szervezeti identitással rendelkező cégnél kezdenek ilyen buziskodásokat bevezetni, mert az a trendi. Csapatépítés, meg mifaxom. Egyrészt milyen jobb csapatépítés kell annál, amikor közösen xopsz, oldasz meg problémákat a munkatársaiddal? Úgy tudom ezt hívják munkának.

    Attól meg, hogy jó a büfé, mert trendi vega kajákat is adnak még nem lesz valami piacvezető, a gúgli, vagy az FB sem ettől lett az.

    Meg a HR-es gyökérségek, felvételin túráztatnak, mostanában pl. ez a motivációs levél (mintha nem lehetne letölteni 1000 ilyet a netről) meg a hülye szerepjátékok, úgytesznek mintha pszichológiai doktorok lennének. Megígérnek persze mindent, hogy átvállalják a másik cégnél kezdett tanulmányaid költségeit, szuper fizu, extra kafetéria, stb. Aztán jön a lebegtetési időszak, hogy húhúhú hát valami közbejött, a megbeszélt időpontban ugyan nem, de valamikor biztos átvesznek. Ami csak azért ciki, mert futárral épp akkor adtál fel egy szartortát a még aktuális főnöködnek, meg délelött az összes munkatársadnak megmondtad a szemébe azt, amit eddig csak a háta mögött mertél, és közben arcukba röhögtél, hogy én biztos vagyok valaki, ha ilyen klafa új munkahelyet találtáltam.

    És valszeg a HR-esek ezt tudják, hogy manőverezed be szépen magad a kilátástalanságba, így aztán amikor 2 nét múlva felhívnak, hogy most már minden setét felhő elszállt, te boldogan elvállalod felepénzért is az új munkahelyet, csak szabadulj onnan ahol pár nap alatt sikeresen segghülyét csináltál magadból.

    Hát kb így néz ki egy általános felvételi eljárás.
    XD