• Skylake
    Nyugalom kisbogár, én mondom, van titkolnivalód. És ahogy átszövi életüket az informatika, annál több lesz, ezt megígérhetem. Ez egy ilyen "fejlődési pálya", de majd kitapasztalod. Először majd akkor, amikor például tele lesz a kéglid IoT sz*rokkal, azt is tudni lehet majd, hogy éppen polírozod a bohócot, vezeted a porcelánbuszt, vagy bármi mást, ami esetleg netán zavarna, ha látnák, amikor teszed. Aztán majd ez alapján lesz némi szórakoztató prank-ben részed. 2020 környékére készülj kb.

Végül is gondolom otthon vannak függönyök az ablakokon? Ajtón is van zár, ugye? De hát neked nincs titkolnivalód, leszerelheted őket! Meredeken hangzik? Hülyeség, mi? Hát persze, mivel az IT rendszerek kompromittálásának jelenleg még nincsenek olyan mély következményei az átlag kelet-európai számára, mint mondjuk olyan tradicionális biztonsági rendszerkomponensek kompromittálásának, mint amelynek komponensei például a függönyök és az ajtózárak, már legalább 1000 éve - már ha ezeket ilyen informatikai logikával nézem. Ajtót zárod, ugye, ha elmész otthonról? Gondolom be szoktad húzni a függönyt, ha velemi olyat teszel, amihez másnak úgymond "nincs köze"?!

Szóval, amikor a széles körben alkalmazott IT tech a mai alacsony kockázatú szintről felér arra a szintre, ahol annak kompromittálása egyéni személyes és gazdasági értelemben súlyos kárt jelent, akkor majd lesznek titkolnivalóid. Sőt, ki is fogod magadnak kérni, hogy ezt tartsák tiszteletben! Hidd el nekem! Amikor például a kecódon a zár ki lesz téve a netre, mert az a hype, hogym indent távolról vezérlünk, oh, yeah, akkor is azt fogod mondani ugye, hogy neked nincs titkolnivalód? Miközben kiderül, hogy például 35 milló okos-zár kódját lopták el, és tették fel a netre, köztük van a tiéd is. Akkor sem lesz ugye titkolnivalód?