• TokraFan
  #26
  "Facebook pl. miben volt innováció? kb. semmiben, majd' minden országban volt helyi alternatíva, van ahol jobb is, mint az. Mégis a nagy nemzetközi nyert, a kicsik önmagukban tehetetlenek."

  Kiváló példa! A Facebook sem volt mindig giga méretű! Elfelejted, hogy minden cég kezdi valahogy, ott sem a fán teremnek a giga cégek. A különbség abban van, ahogy ott engedik, sőt, ösztönzik a működést, míg az EU-ban ezer ponton húznak vissza.
  Volt egy sikeres iwiw, de ugye belátod, hogy nem a Facebook kötelezte a magyarokat arra, hogy váltsanak? Felmerül a kérdés, miért váltottak? Nyilvánvalóan azért, mert az FB többet nyújtott, jobbat, vagy mondhatjuk akár azt is,hogy csak a hype miatt, de ebben az esetben az FB marketingesei tették jobban a dolgukat. Valójában lényegtelen, mert csak az számít, hogy a felhasználók döntöttek úgy, hogy távoznak az iwiw-ről, nem kötelezte őket senki erre.

  Méretgazdaság: Itt is tévedsz,mert kifelejted, hogy az EU -és az itt működő cégek, emberek- éppen úgy részesei voltak az Internet fejlődésének, és éppen úgy ott voltak a születésénél, mint bárki más. Miért maradtak le? Ne kenjük már a saját bénaságunkat a sikeresebbekre! Legalább annyi lehetősége lett volna egy EU-s cégnek kitörni, mint bárki másnak. Esetleg az euro milliárdokat nem a migránsok etetésére és ajnározására kéne költeni, hanem a feljövő startupok támogatására!

  OLtt van Dél-Korea, a semmiből ma a világ egyik elektronikai nagyhatalma lett, holott korábban ez Japán mellett elképzelhetetlen lett volna. Őket nem gátolta a "méretgazdaság"??

  Nem vagyok EU ellenes, éppen ellenkezőleg! Azonban az erős Európát én abban látom, ha szájtépés és elképesztően lomha döntéshozatal helyett, végre a tehetségeket támogatnák gőzerővel, villám gyorsan reagálva az új lehetőségekre. Ezt az USA-ban -és sok más országban is-, kiválóan művelik, itt még mindig nem megy.

  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.06.30. 20:43:01