• TokraFan
    #22
    "Nem, mindenki tudja, hogy a forgalom után és a nyereség után adózni kell. Ezt te nem tudod egyedül ezek szerint. És ez független attól, hogy egy EU-s vagy az Antarktiszon van bejelentve."

    Adózik minden cég, ez eleve tévedés. A kérdés az, hol kell adóznia, tehát nem, nem független attól, hol van bejegyezve a cég.

    Teljesen hibás az érvelésed. Logikád szerint minden létező nemzetközi online vállalkozást be kéne tiltani, vagy legalább is, országonként külön adóztatni. Ha én interneten rendelek magamnak bármit, akár terméket, akár szolgáltatást -jelenleg is milliók élnek ezzel a lehetőséggel világszerte-, akkor sem itt adózik utána a kereskedő, hanem abban az országban ahol be van jegyezve a szolgáltató cég. Ha veszek egy ruhát, telefont, domaint regisztrálok, szervert bérelek vagy akármit pl. az USA-ban, akkor a nyereség után szintén nem itt fog adózni az adott cég de ezzel senkinek nincs baja, és ez így van rendjén! Én döntöm el, hol vásárolok! És mi alapján döntöm el? A szolgáltatás minősége alapján. Ha egy EU-s cég szolgáltatása megfelelő, akkor ott fogom igénybe venni és nem az USA-ban, de ehhez az kell,hogy az EU-ban legyenek olyan szolgáltatások, melyek lepipálják a többit és akkor ott fogok pénzt költeni és az EU-ban fogok adózni.

    Google: Nem kötelező adwords-öt használni, a céggek választhatják a többi, akár magyar, akár EU-s reklámcégeket is. Mégis, miért nem választják? Mert gyengék, nem érnek el tized annyi embert sem. Ez egy sima verseny, ahol a vevő annál költi a pénzét akinél azt a legjobb hatásfokkal tudja megtenni. A Google nem kötelez rá senkit,hogy ott költse a pénzt és nála rendeljen reklámot. Ha lenne -de nincs!!!-, versenyképes EU-s alternatíva, akkor a Google megszakadhatna, akkor sem lenne képes elvinni a hirdetőket, a cégek ugyanis nagyon jól el tudják dönteni, kinél rendelnek szolgáltatást! Ebbe a természetes versenybe akar belenyúlni az EU, de kizárólag azért, mert képtelenek alkotni, képtelenek bármi működőt felmutatni. Marad a már sikeres szomszéd tehenének megfejése, elvégre ez a legegyszerűbb. Dolgozni sem kell, csak rabolni a sikerestől, és dől is a lé.

    "Egyik cég x-et adózik másik meg x/10-et? "

    Bármelyik cég oda települ ahova akar! Bármelyik cég úgy innovál, ahogy akar! Larry Page egy szobában alkotta meg az algoritmusát, úgyhogy nem kell a szöveg a csúnya gonosz elnyomó kapitalistákról akik gátolják szegény EU-s cégeket. Az innovációhoz nem kell monopol helyzet. Ahhoz kitartó munka, és tehetség kell ami meghozza a sikert is. Persze ez a nehezebb út, egyszerűbb a már sikereseket kirabolni. Bár látnék ekkora hévvel fejlődő EU-s informatikai cégeket, de nem látok. Csak a "beleegyezek a kukiba" gomb megy.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.06.30. 13:58:14