• kvp
    #9
    El kell ismerni ebben is az iszlam allam mogott jarnak. Ok is elkertek az ellenorzopontokon az emberek telefonjat es megneztek rajta az online profiljukat. Aki nem tudta rajta igazolni, hogy dzsihadista, azt helyben lelottek. Az USA is valami hasonlot szeretne, aki nem tudja igazolni, hogy az USA lelkes tamogatoja, azt nem engedik be.

    A fenti megoldassal harom gond van:
    -semmi nem garantalja, hogy nincs egy direkt erre a celra keszitett 'hamis' profilja az illetonek (sok sziriainak volt)
    -vagy akar ketto is, mindketto valodinak tuno adatokkal (sziriaban egy dzsihadista es egy aszad parti volt ajanlott, mindig a megfelelo elesitve)
    -es valoszinuleg egy csomo online elettel kevesbe rendelkezo embert tiltanak ki vagy legalabbis kerulnek foloslegesen megfigyelesi listara

    Tehat az otlet jo, csak demokraciaban nem igazan mukodik, az USA meg legalabb a latszatat fenn akarja tartani. Ezzel viszont a modszer a leghulyebb onjelolt terroristak kivetelevel teljesen hatastalanna valik.

    ps: Max. annyi lesz, hogy a buntetlen eloelet es a megfelelo anyagi hatter melle felveszik az amerikabarat facebook/twitter/instagram profilok megletet is mint a vizum minimalis kovetelmenyet...