• who am I 7
    #69
    "mert a nép 99,9%-nak fogalma sincs hogyan működik a rendszer, nem ért hozzá."

    nem lenne reszortom megvédeni az agyatlan plebst, de van itt pár dolog, ami miatt ilyen a rendszer. és nem feltétlen a plebs a hülye mindig. így alakult ki a történelem során, h tucatnyi emberre (pártok) bízták a népek az irányítást. egyébként is abnormális lenne, ha mindenki mindent tudna a Földön. ez nem jelenti azt, hogy nem látnák át gyorsan az egészet, ha elmondanák nekik, nem egy 20 ismeretlenes egyenlet a pénz útja. csak időbe telik és foglalkozni kell vele, semmi nincs ebben talán a fogyik nem értenék csak meg. el kellene indulnia a társadalomban egy fejlődésnek, ami arra ösztönzi őket, hogy megértsék mi is történik pontosan, mert rengeteg kiskaput játszanak meg most a pártok, mert ANNO nem törvénykeztek felelősséggel a tettekért. tehát, fejleszteni kellene a törvényeket és jobban beavatni a népet a történésekbe (az adó pénz útjába pl.).

    a nép nem lenne hülye hozzá, de ez ki van szervezve a pártoknak, szóval okkal "hülye" most a nép hozzá, hisz nem ő foglalkozik az ország irányításával. de a pártoknak meg nincs megkötve a kezük (aki kormányra kerül annak sem), így millió egy kiskaput kihasználnak a beáramló pénzek felett és zéró felelősségre vonás. az átlagparaszt azt hiszi, hogy egyébként minden jól működik, hisz "szakemberekre" -pártokra- van bízva az ország (ahogy említettem fentebb). csak mikor már rágja a padlót, akkor jut eszébe, hogy lehet MÉGSEM MŰKÖDIK JÓL A RENDSZER??????!!!!!!


    ad2. Miért nem működik jól a rendszer?
    A probléma gyökere az ember (haha, ki más?), azon belül is az ösztönök : kapzsiság,hatalomvágy,rövidlátás NEM kontrollálása. ezekre nincs felkészülve a törvénykezés ezen a szinten. ha szigorú felelősségre vonás lenne, és a pénzek útja mindenkinek látható lenne, akkor már lépnénk egy fokot a kontrollálás létráján. ha a vezetőség példát mutatott, utána jöhet a nép, akik nem sumákolják el ugyanúgy az adót és áfát, mint most. mert látják, h a felelőssök is tiszta lappal játszanak és nem kretén dolgokra költik a pénzt és nem mutyizzák el, hanem az ország fejlődésére és a nép jólétére törekednek. egymást katalizálnák az események és egy sokkal élhetőbb, jobb módú lenne az adott ország (pl. Magyaro is).

    ez igy nagyon felületesen a helyzet, mert nem minden függ tőlünk,ha meg lenne a nép összetartása és tisztassége, simán ki lehetne harcolni sokmindent még.