• NEXUS6
    #5
    Szerintem az utóbbi.
    Namost úgy tűnik, hogy kijönnek a gyártók (a Sony, meg a M$ is) ezzel a ciklus közi erőteljesebb ráncfelvarrással, de ők sem tudnak mit kezdeni vele. Jó pár hónapja megy a vita, hogy mostmár a konzolok majdnem olyanok, mint a PC-k, szóval nem kell megvárni az 5-10 éves ciklust, közben a hardvert nem piszkálni.

    Kiadják az új gépet, de a kiszivárgott infók szerint, a játékkiadóknak megmondták, hogy nem lehet spec opció, extra játékélmény (értsd több zombi a pályán). Amúgy jelentős hardvert sem raktak bele, mert a HD-hez képest a 4K megjelenítés ua. játék mellett is ez nagyjából egy nagyságrendi ugrást jelentene (értsd középkategóriás grafikus hw helyett felsőkategóriás). A specificánkolók szerint úgy tűnik nem nativ, hanem felkonvertált lesz a 4K ezzel is inkább csak, csak mondjuk egy sima HD-nél (legtöbb játék még ma sem az) egy magasabb felbontásról.

    Ez szerintem inkább a döglött 4K Tv piac fellendítését célozza (minek vegyek 4K tv-t ha nincs 4K tartalom!???) mintsem a konzol piacét, az dübörög ezerrel, jön a PSVR, meg jobbnál jobb játékok.