• Skylake
  #4
  Nagyon édes kis vírus, és még sok ilyennel fognak az userek találkozni az IoT és mindenféle okoseszköz korának kiteljesedésében! Kíváncsi lennék az átlag nyugdíjas mami arcára, amikor feljön a tv-n a cucc. Vagy az informatikai síkhülye, ellenben full IT konzumidióta, mai 20-asok, 30-asok fejére fejére – ez az az állatfaj, amelyik abszolúte mindent megoszt magáról, automatikusan kattint a megörököltél sokmillió dodót, típusú emali-ekre, csatolmánnyal együtt, illetve simán megrendeli a penis enlargement tablettáket, Kelet-Beldzsuisztánból.

  Néhány feature hiányzik a programból, ami azért elég szükséges lenne az userek nagyobb mértékű besz*ratásához. Hiszen ez is a felhasználói élmény, user expreience kategóriába tartozik, azt pedig maximalizálni kell! Nézzük sorban, milyen UX elemeket hagytak ki a vírus fejlesztői:

  - Ha van azon az okostévén kamera, ugyan indítsa már el a vírus, és a felvett képet nyomja is ki a képernyőre egy kis ablakba, fizetési hajlandóság növelő. Nincs is annál szórakoztatóbb, és motiváló erővel bíróbb, ha az user bamba pofájának tükörképét láthatja! Ezt célszerű kiegészíteni egy folyamatjelzővel, amelynek a szövege a következő: feltöltés folyamatban az illetékes rendőség / milícia, egyéb hasonló célú, adott országban illetékes szervezet felé. Gyorsan pörgő számok, gyorsan mozgó folyamatjelzők – hagy lássa az user, hogy nem babra megy a játék!
  - Diagramok egy másik ablakban: ez mutatja, hogy az user mennyi pornót és „kifogásolható tartalmat” (így) nézett -> és mennyi lesz / lenne ezért a büntetés, természetesen jóóóó sok, a helyi pénznemben! Nem kell hogy valós legyen, lényeg, hogy azt érezze a felhasználó, hogy őt nem csak hogy követik, hanem mindent tudnak a médiatartalom-fogyasztási szokásairól – sőt még annál is többet! Itt is ugrálnak a diagramok, pörögnek a számlálók – főleg ami az user által fizetendő pénzbüntit jelzik. Ez alá fel lehet tenni, már az UX fejlesztés megkoronázásaként ikonokat: gumibot, bilincs, börtön, stb.: amikor amikor ugrik a pénzbüntetés számláló, ez is felvillan, hagy élvezze a felhasználó a dolgot még jobban! Felhasználói élmény, ez korunk kulcskifejezése!
  - Kell még egy hálózat sémáját bemutató ki ábra is, amelyben a tv is benne van. Ez sem kell hogy reális legyen, csupán azt lássa az user, hogy a tv a hálózaton lévő összes más eszköz adattartalmát is elkezdi ellenőrizni, illetve szükség szerűen kódolni. Az ábrán látható eszközök mellett egymás után lakatok villannak fel – ez a kis animáció is segíti a drága felhasználót a buxájának kinyitására.

  Örülök, hogy UX fejlesztési tanácsaimmal támogatni tudtam a programfejlesztést – ha ezt a mostanit nem is, majd valamilyen későbbit. Okosautó, okoszár, okosfrigó, okosklíma, okoskazán, okosmasoógép – a lehetőségek igazán végtelenek a könnyű pénz megszerzésére!

  #megvan ugye, hogy mindezt mennyire gondoltam komolyan?