• halgatyó
    #13
    Hogy micsodaaa??? Az elektromosság felfedezésével? A világ legnagyobb és legbüdösebb lóf****át!
    A "dolgok internete" kb. a KÖRÖMLAKK felfedezésével hasonlítható össze, vagy még azzal sem.Vagy a fingópárnáéval (van ilyen, lerakják egy székre aztán nagyokat röhögnek, amikor valaki ráül)
    A "dolgok internete" több kellemetlenséget fog okozni, mint amenyit elhárít.
    AZ EGÉSZ AZ ÜZLETRŐL SZÓL. Amikor egy új terméket piacra dobnak (pl. számítógép, lepénytelefon, UHD képernyő, CD majd DVD író-olvasó, stb..), akkor a termelés rohamosan fut felfelé, sokan ráállnak, az árak csökkennek, a termelés meg csak nő és nő, a pénz meg csak dől és dől.
    Ettől vérszemet kapnak az innovációban otthonosan mozgók.
    Aztán a PIAC TELÍTŐDIK. Amikor már reklámmal se megy az üzlet, mert már minden hülyegyerek két lepénytelefonnal dicsekszik, mindenkinek van otthon asztali számítógépe családtagonként egy, stb...
    Ekkor már csak az elhasználódottak pótlására kell termelni. Ez nem tetszik néhányaknak, mert EZ MÁR NEM ELÉG NAGY ÜZLET.
    HÁT KI KELL TALÁLNI VALAMIT. Pl. egy új op.rendszert, ami a régebbi gépeken nem fut. Vagy valami abszolút felesleges szart, pl. "okosóra", "okos"cipő, okos táska, okos WC-papír, stb... nem akarok ötleteket adni:-))
    Nos, itt jön be ez a "dolgok internete". Hát ezért nyomatják.
    Ahelyett, hogy azokra a szükségleteinkre koncentrálnának, amelyeket reklám-dömping NÉLKÜL is szinte létszükségletnek érzünk!
    Jaaaa, hogy azokban nincs elég üzlet? Hát, lehet. Mert spórolós smucig szemetek vagyunk, mi, a középosztály, és alaposan meggondoljuk, hogy mire költjük a pénzt. Mi vagyunk a sok eltúlzó innovátor rémálmai.:-DD