• nkmedve
    A GPS sebességfigyelmeztetéseit én is mindig kikapcsolom, mivel sokszor zavar hogy pofázik :) Az abszolút sebességnek semmi köze a biztonsághoz, lehet menni teljesen szabályos keretek között és lecsúszni az útról egy kanyarban, vagy elütni egy gyalogost az átjárón. Valamint lehet menni biztonságosan is egy indokolatlanul 50-re korlátozott útszakaszon 70-el.
    Az indexelés elmulasztása se az a nagyon veszélyes dolog (persze bunkóság, én próbálok mindig jelezni időben), kivéve ha összetevődik valami más komolyabb vétséggel (elsőbbség meg nem adása, másik autó leszoritása az útról, stb.).

Én inkább valami komolyabb dolgok megelőzésére gondoltam, pl. szenzor ami a sofőr éberségét figyeli, a környező járművek mozgásának érzékelése és figyelmeztetés ha veszélyes manővert hajt végre a vezető (követési távolság túl kicsi, bevágás egy másik autó elé, előzés amikor jön szembe egy másik jármű, stb.). Esetleg ütközések elkerülésére be is avatkozhatna a rendszer. Baleset esetén pedig rögziteni minden adatot, hogy nyilvánvalóan kiderüljön kinél volt a hiba. Ilyen dolgokat szivesen látnék normál járművekben (nem csak drága luxusautókban).
    Alapvetően aki minden szabályt leszar azt nem fogod kordában tartani igy sem, de legalább a véletlen hibák csökkennének, és esetleg az autó adott esetben megvédheti a szabályos vezetőt egy őrülttől.
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2016.06.06. 22:11:05