bdzsana#9
Azért ez nem olyan egyszerű. Szigorúan csak az én véleményem szerint, a monopol helyzet nem mindig ördögtől való a user szempontjából sem.
Nem hiszem, hogy jó lenne ha pl. oprendszer terén fragmentálódna a piac, legyen az mobil os vagy pc. Minél többen használnak egy OS-t annál jobb lesz. Annál több bugot, biztonsági rést fedeznek fel, és annál több tapasztalatot tudnak gyűjteni a userek igényeiről. És ez még csak az OS része. Ennél fontosabb a támogatott szoftverek. Még a jelenlegi kevés oprendszerre is meglehetősen nehéz portolni egy adott appot/alkalmazást úgy hogy minden körülmények között sebezhetetlen és stabil legyen. Ha ennél is fragmentáltabb lenne azt a fejlesztők is a userek is megszívnék nagyon.
De ezen kívül is van jó pár technológia ami a felhasználók számától lesz egyre jobb. Ilyen pl. a kereső (google stb), vagy a jelenleg aktuális technológia a fordítók alatt.
A csevegő alkalmazások közül is az jobb a usernek ha minél kevesebb van. Nekem pl kivan a tököm már azzal hogy 4 csevegő alkalmazás van a kütyümön hogy mindenkit elérjek. (skype, fb messenger, slack, whatsapp)
De annak is kifejezetten örülök, hogy itt az Android = Google Play, és nem olyan fragmentált mint Kínában, ahol egy főre jut 5 alkalmazás bolt.
...
Ezért nem kell most betámadni, tisztában vagyok a monopol helyzet negatívumairól, de azokról gyakran van szó. Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2016.06.03. 11:23:34