Asymmetrical horror game - Death is not an escape
  • Rittihilatti
    Hamarosan érkezik a játékba a következő licenszelt, fizetős epizód, mely a Stranger Things c. sorozat két túlélő karakterét és gyilkosát hozza magával.

Aki nem ismerné a sorozatot (én sem ismertem, míg a DBD be nem harangozta), a három évad egyenként 8 részt számlál, szóval nem olyan hosszú. A történet számomra egy modern köntöst kapott "ifjúsági sorozat" lelkületét tükrözi; nem igazi horror, egy-két jumpscare-től eltekintve sok félelmetes nincs benne. A főszereplő néhány gyerek, akik egy természetfeletti képességekkel bíró társuk segítsével veszi fel a harcot egy másik dimenzióból, a "fejjel lefeléből" érkező, virágfejű szörnnyel, aki a Demogorgon nevet kapta.

A karakterek hitelesek, nekem különösen a szörny hangeffektjei jöttek be; a mori is látványos, az egyik legjobb eddig. Képességét tekintve új gyilkosunk a Hag nyomdokaiba lép. Már a Freddy update-et is ez az irányvonal jellemezte, ebből a hármasból valószínűleg a Demogorgon mozgástere lesz a legnagyobb. Perkek tekintetében új metát nem kaptunk, avagy a választék nem jó, de nem is tragikus. Zömmel eseti jelleggel lesznek hasznosak, minthogy állandó/direkt használatra fogjuk be őket. Az új tartalom leggyengébb láncsszeme ezúttal is a pálya lesz, ahogyan az általában lenni szokott. A mapperek sajnos időről-időre elkövetik azt a hibát (a személyes tapasztalatom is ez), hogy a küllem a játszhatóság rovására megy. A kórház és a vágóhíd keveréke piszok jól néz ki, de ha lehet, élesben inkább valami mást tölsön be a játék.

Elvileg, a következő fejezet lehetőségeit már a dedikált szervereken lesz lehetőségünk kitapasztalni, ha minden jól megy; a tesztszerveren játszók vegyesen nyilatkoztak a fórumon. Az újabbak számára külön jó hír, hogy 40-es szinttől háromból kettő, 50-es szinten négyből kettő perk lesz feloldható a bloodweben, így kevesebbet kell grindelni, hogy kedvenc karaktereink a játék bármelyik perkjét használhassák. A közösség régóta könyörög már a változtatásért, nekem ez kicsit olyannak tűnik, mintha sebtapasszal próbálnánk gyógyítani a nyílt törést, bár ha azt vesszük, ez is több, mint a semmi.

Utoljára szerkesztette: Rittihilatti, 2019.09.07. 15:19:40