• dartois83
    #10
    Még annyi, hogy az "oroszellenességem" elsősorban a "kremlinizmusnak" szól, meg Putyin erőfitoktatásának. Nekem gyanús azért egy olyan ember, aki KGB-s volt, meg azért el lehet képzelni, egy olyan vadkapitalista, alvilági privatizációs világban, ami a Szovjetunió szétesése után jött Oroszországba, akinek sikerül felkapaszkodni, az szerepelhetne a Trónok harca állandó szereplőjeként, mert elég durva hatalmi harcok lehetnek mögötte.

    Csakhogy én nem hiszek abban, hogy egy ilyen kemény vezető amúgy vajszívű lenne utána és a nemzetközi politikai helyzet is ezt az agresszivitást támasztja alá. Valakinek ez erényes, de mint magyar állampolgár, én aggódva figyelem az eseményeket, a korábban leírtak miatt.

    Helye van egy független, erős Oroszországnak, saját katonai potenciállal, csak kérdés mennyire tud együttműködni a Nyugati világgal. Nem mellesleg nekem az is bántó, hogy Oroszország megszűnt demokrácia lenni, az ellenzéknek nem könnyű a helyzete. A Putyin igazán tökös lenne, meghagyná a szólászabadságot, de nem így jár el.