• Cat #7
    A hatékonyságot teljesen kihagyod a számításból.

    Felhő: Az adataid bármikor, bárhonnan elérhetők, és nem kell foglalkoznod a merevlemezeid meghibásodásával sem. (Ráadásul HD-filmletöltésen kivül semmi értelme manapság a 6-8 terás vinyóknak.)

    Google: Korábban voltak a portálok, az jobb volt? Amikor egy honlap (pl. Yahoo! vagy itthon az Origo volt nevezhető annak) meghatározta, hogy mi hol van.

    IoT: egyáltalán nem a magánéletedről szól, ennek sokkal nagyobb jelentősége van a gyártásban vagy az M2M kommunikációban (pl. online pénztárgépek). Ehhez képest az okosotthonok piaca marginális, pusztán kerekítési hiba. A kereskedelemben pedig pl. a bónusz/törzsvásárlói kártyák ugyanezek (Supershop), ugyanilyen adatgyűjtést valósítanak meg, és százezrek tesznek azért, hogy legyen ilyenük (kitöltik a regisztrációs lapot és minden vásárláskor odaadják).

    Android: kiherélhető teljesen, ha akarod, ezt csinálta a Microsoft, az Amazon vagy csomó kínai cég. Belerakták a saját szolgáltatásaikat (Nokia pl. a Here-t térképnek), a saját szoftverboltjaikat stb. Google nem tehet semmit ez ellen.

    Biztonság: Egyáltalán nem mellékes téma, sőt, soha nem volt akkora piac, mint manapság, és ez csak nőni fog. Nem véletlenül szállnak be olyan cégek, amelyeknek közük nem volt hozzá (pl. Intel, Sony stb.)