• Tetsuo
    Ne legyél már ennyire gyerekes, vagy ha tíz éves vagy, akkor semmi baj, majd felnősz és reméljük valamivel okosabb leszel.

Először is nem én vontam le következtetést a statisztikából (#17), hanem szakemberek, aminek eredménye felkerült a Wikipédiára én ezt idéztem, semmi mást. Persze vitatkozhatsz az eredményekkel, de engem hagyjál ki belőle, főleg az alacsony "tudományos" szinteden. Az általad száz évesnek titulált eredmények helyett nem mutatsz frissebbeket, sőt te nem is mutatsz semmilyen kutatási eredményt, csak nyomod az - ideológiai indíttatássú - süket dumát, józan logika és valódi érvek nélkül. Mellesleg sok "náci" eredményt eltussol vagy lesöpör a tudományos világ, pusztán ideológiai illetve a győztes diktál alapon, de itt nem "gonosz, hitleri kutatásokról" van szó, hanem a győztes és "fejlett Nyugat" eredményeiről.

Másodszor, a #8-ban is írt hajlam, ahogy a kutatások eredménye szól, csak egy hajlam. Csupán te vízionáltad, hogy minden néger bűnöző vagy születésekor bizonyos valakiről, hogy bűnöző lesz.
    A helyzet az, hogy rengeteg gén (pl. a kevésbé kutatott sejtmagon kívüliek is) illetve azok különböző kombinációi hatással vannak viselkedésünkre, a környezet mellett. (Mint pl. a testi adottságainkra is.)
    Néhány gént statisztika alapján azonosítottak, mint az erőszakosságot (és türelmetlenséget, habitust) befolyásoló dolgot ( a többi gén és az életünk során körülvevő világ mellett. Tehát nincs semmiféle kizárólagosság, csak bizonyos esélyek nagyobbak. (Hasonlóan a rák kockázatához, vagy a már említett testi adottságainkhoz.)
    Egy komplex rendszerben ez csak egy faktor a sok közül, ebből nem lehet biztosra venni, hogy ki fog bűnt elkövetni, ahogy abból sem, ki milyen körülmények között nő fel, de az esélyek eltolódnak.
    Ha több faktort ismerünk, biztosabbra mehetünk a latolgatással, de még mindig nem lehetünk biztosak - értelemszerűen.

Harmadszor, a #12-ben szakemberek illetve a magam logikus következtetéseit írtam (erre utaltam is), amivel lehet vitába szállni - ez lett volna az építőjellegű párbeszéd - de te azt nem tetted meg, hanem érzelmi és ideológiai alapon, majd sértődötten mellébeszéltél, élből lekezelted az állításokat, a tényeket is tagadva tanújelét adva annak, hogy gőzöd sincs a témáról.

Negyedszer, a Molnibalage-féle performansz ellenére is türelmes voltam és vártam, mikor rukkolsz elő valami megfogható ténnyel, de eddig ez nem történt meg. (Ellentétben néhány erre kószáló, beképzelt militaristával) békeszerető emberként most is arra bíztatlak, hogy magad keress efféle kutatásokat és cáfold meg az angol Wikipédia idevonatkozó cikkét vagy ismerd be, hogy tévedtél és így megbékélhetsz önmagaddal is. ;-)