• CairoJack
    #6
    A PC piac hanyatlásában több tényező is szerepet játszik. Egy, hogy manapság már életképes alternatíva egy tablet, okosteló. Nyilván nem egy grafikusnak, de sok embernek, aki csak tartalmat fogyaszt, annak alternatíva.

    A Notebookokhoz csak annyit, hogy az a legkevésbé fejlődő szegmens. 200 rugóért még ma is csak egy vacak, egy mozdulattal kettécsavarható műanyag házas, ortopéd vackot adnak, borzalmasabbnál borzalmasabb kijelzővel. Én nem rég vettem notit (eredetileg tablet hibridet akartam, de azok között sem volt korrekt ár/érték arányú modell), és végül kénytelen voltam alaposan túllőni a költségvetést, és ultrabook-ot venni, mert a 200k-ig kapható gépekben 1366*720-nál megáll a tudomány. Plusz ezek ultra szutyok TN panelek.
    Meg vastagok, és zúgnak búgnak HDD-vel baxakodnak. Na erre már nincs szükségem.

    A hibridekről csak annyit, hogy ott meg 300 alatt nem kapni normális masinát, annyit meg nem szánok egy olyan eszközre, amit 1-2-3 évnél tovább úgy sem használok. Főleg, hogy ennyiért már egy igen combos asztali gépet is kapok.

    És ha már az asztali gépeknél tartunk, ott alig van fejlődés. Évek óta 3-5-10%-ot fejlődnek generációnként. A 7 éves PC-m SSD-vel játékon kívül mindenre FULL alkalmas, de még a játékok is jól elfutkosnak rajta.

    Szóval nem csodálom, hogy recesszió van, nem kellően innovatívak a cégek. Még mindig ugyan az a gagyi anyaghasználat, és szar panelek jellemzik az iparágat, mint 10-15 éve, ellenben meg kell nézni, hogy a telefon piacon mekkora harc van, és hogy milyen anyagokat használnak, mennyit fejlődtek nem 10, de 2-3 év alatt.