• p4x
    #4
    Szerinted nem tudnánk mérni a levegő és a talaj hőmérsékletét, a napfénytartamot, szélsebességet, szélirányt, csapadékot, légnedvességet, páratartalmat, talajnedvességet, a növények színét, a talaj növényzettel való borítottságát?

    Egy jobb mérőállomás 2 millió forint is érhet, ami mindent lemér. Ebben az árban 10%-ot se érnek azok a technológiák amiket szórakoztató iparból hoztak át.(halkan jegyzem meg, hogy pl. számítógépet, gpst, wifit se a játékok kedvéért találták ki, sőt még ma se azért fejlesztik, te max a katonai alkalmazásból kiselejtezett technológiai szintet kaphatod meg)

    A precíziós növénytermesztés mögött rengeteg kutatás áll és ezeket nem informatikusok végzik, ők max a keretrendszert teremtik meg, hogy ne Gizike kelljen összeadjon napi 100 mérést és átlagot számoljon, utána meg egy táblázatból kinézze, hogy az mit jelent.

    De ha így nézzük akkor nincs is olyan terület ma ahol közvetett módon ne jelenne meg egy csomó más tudományág, nem kéne úgy csinálni mintha az informatikusok nyalnák hegyesre az összes piramist, mert használnak számítógépeket máshol is.