• defiant9
    #19
    @halgatyó
    1. Itt te fegyverként tekintesz a gépjárműre, vagyis azt mondod hogy önvédelmi céloknál ölhetsz is vele. Ez jogi kérdés, ha a bíróság előtt megáll akkor lehet olyan törvényt hozni hogy a sofőr parancsára és felelőségére a kocsit átkapcsolható gyalogoson áthajtó menekülő módba. A különbség az lenne hogy jelen helyzetben a te szavad áll szemben 20 kisebbségiével, míg a google autón ott lenne a kamera pontos felvétele az eseményről.
    2. Egy mindenhatalamú diktátor a közműveket is elvághatná, akár holnap. Ez sokkal életbevágobb dolog mint az hogy nem megy az autó.
    3. A sebesség korlátozások leginkább azért vannak mert az emberek reakcióideje korlátos. Ez a jövőben nem lesz korlát, de környezetvédelmi szempontok bejátszhatnak, én speciel támogatom hogy a károsnayag kibocsájtást ilyen módon korlátozzák, ne tehesse meg hogy másokat mérgez csak azért mert van pénze égetni a benzint.

    Képzeljük el amikor zöldre váltó lámpánál egyszerre megindul a kocsisor 1m követési távolsággal, ezzel sokszorosára emelve a kereszteződés áteresztő képességét...