• halgatyó
    #16
    A robotautó kivesz az ember kezéből egy rakás döntési lehetőséget, és azt részben magához veszi, részben központi akarat alá helyezi.
    1.) Képzeljük el, ahogy 2050-ben egy nyugat-európai nagyváros utcáján 10 sötét alak elállja az utat. Ha én autóval megyek arra, keresztülhajtok rajtuk, dögöljön meg minden rablógyilkos. A robotvezető pedig szépen megáll. Éppencsak egy bájos női hang ki nem szól az autóból, hogy tessék, itt a vezető tálcán, nektek, lehet kirabolni és agyonverni.
    Ugyanez Borsod megyében.... vagy addigra már az összes megyében.
    2.) A nagyfőnök (tilos diktátornak nevezni, 100 év börtönt kap, aki ilyet merészel tenni) épp úgy dönt, hogy ma az összes autó a városhatárnál megáll és punktum. Kiadják a rádióparancsot, és úgy is lőn, az automata autók szépen megállnak. A munkába menő vezetők pedig több kilométeres gyaloglás után elérik a hirtelen nagyon túlzsúfolttá váló tömegnyomorközelekdési csomópontot, ahol tömött sorok kígyóznak, hogy felférjenek... mindenki elkésik, béréből természetesen levonják..
    Lehetetlen? NEM! amilyen ütemben fokozódik évről évre a becsületes, dolgozó emberek leszarása, ez nagyonis reális.
    Vagy úgy dönt valamelyik orrpiszkáló szarláda, hogy mostantól az autók csak óránként 20-szal mehetnek a városban. Megteheti? Jelenleg NEM, mert senki se tartaná be. De ha A KEZÜNKBŐL KIVESZIK a döntési lehetőségek utolsó morzsáit is, akkor bármit megtehetnek majd velünk és utódainkkal.

    Azok, akik már ezerszer bizonyították a történelem során, hogy számukra belső fékek nem léteznek, bennük ilyenek nincsenek. AKIK MINDIG ADDIG MENNEK EL, AMEDDIG BÍRNAK, AMEDDIG A MEGTAPOSOTTAK, ÁTVERTEK, KIFOSZTOTTAK ELLENÁLLÁSA NEM TÚL NAGY.
    Akikre mellesleg az jellemző, hogy úgy hazudnak, ahogyan senki más. Általában minden mocskos disznóságukhoz kitalálnak valami LÁTSZÓLAGOS részigazságot, amit aztán a tömegmédia terít, a birkák megeszik.
    Jelen esetben a balesetekre hivatkoznak.

    Ezernyi fontosabb felhasználása is lenne a mesterséges intelligenciának, csakhát azzal nem lehet ilyen remekül KONTROLLÁLNI AZ EMBEREK MOZGÁSÁT.
    Márpedig a mozgás a legfontosabbak egyike az életben, annak kontrollálása szinte teljes uralmat jelent (+ még a szólás és gondolati szabadság, ami szintén lassú megsemmisítés alatt áll ebben a világtörténelem gyalázata rendszerben)