• grobs
    #10
    "A korlát csak egy pillanatnyi állapot."
    Persze. A korlát az, hogy ha nem programozásról beszélünk akkor minimálisan vizuális megjelenítésre van szükség. Ez viszont már nagyon alacsony bonyolultsági szintnél is átláthatatlan lesz. Egy komplex irányítási rendszernél meg nemhogy nem ül ott a cégvezető, de ha ott ülne akkor se szólna hozzá, mert ő sem látja át ... és nem is akarja mert nem az a dolga.

    "Az hogy a generált kódhoz is kell szakember, attól még segíthet a szakemberhiányon."
    Pont azért nem segít, mert ez bevett gyakorlat évtizedek óta. A programozó nem (csak) kóder. Nem dolgozik fölöslegesen. Ha meg tudja csinálni a gép helyette, akkor megcsináltatja vele. Ez a munkája. Furcsa lenne ha a saját munkájában nem használná azt amihez ért.

    A szakember hiány oka elsősorban az, hogy egyre komplexebbek a rendszerek. Nem a milliónyi webshop szívja fel a szakembereket. Ha a szakmát egy piramisnak képzeljük el akkor ez a piramis lassan fejre áll. Míg 15-20 éve mindenki otthon nyomta a foxpro/delphi-s számlázóját, raktárnyilvántartót, és hasonlókat, ma ezek gyakorlatilag legenerálod, vagy fogsz egy dobozos terméket. Viszont ahová korábban csak az elit kellett, oda ma minden szintről toborozzák az embereket és ez sem elég.