• halgatyó
    #2
    És az ára?
    A nálunk levő Candy mosógép már 30 éves, és még megy. Ráadásul olasz gyártmány, amiknek a híre nem túl jó. Egyszer kellett benne ürítő szivattyút, egyszer pedig mágnesszelepet cserélni (az Orczy téri boltban kaptam mindkettőt).
    A csendes működés jó dolog, de egy határon túl fokozni értelmetlen, és gazdaságilag felesleges. Lehet a mosógép 20 decibeles miközben a szomszéd kutyája egész éjjel 60 decibelt ad be a hálószobába... (amit ívben szar le az összes hatóság, meg a közvéleményformálók).
    Egyik rokonom nagy márkanevű mosógépe csapágyas lett 5 év után. Ráadásul cserélni se lehet, úgy be van öntve a műanyag üstbe.
    Más: tipikus divatbaromság a "fuzzy logic". Korábban vett egy rokon ilyen szart. Az a cső, amin keresztül a mosóport a víz belemossa az üstbe, éles derékszügű könyököt tartalmaz, amiben már a második mosásnál az elakadt és összekeményedett mosópor megakadályozza a víz lefolyását. Hiába a nagydumás "fuzzylogic", amikor egy ilyen primitív probléma használhatatlanná teszi a gépet.
    Úgyhogy nem árt az óvatosság a túl nagyívű, hatalmasat puffanni akaró reklámokkal. Inkább legyen egy gép, jól kipróbált, jól működő, olcsó, és felesleges sallangoktól mentes. Azt kell tudja, amiért megveszem.