• hawkie22
    #47
    Igaz, nem vezettem még 1M km-t, de akkor is jó soförnek érzem magam, 16 éve vezetek baleset nélkül, még csak koccanás se volt. A másik, a egészségügyben dolgozom, amilyen embereket ott látok/kezelek, hát ne tudd meg. Ápolatlanok, büdösek, mosdatlanok és még sorolhatnám. Ha belegondolok, hogy ilyen emberek használnák az autómat, akkor azt mondom, kösz, de inkább nem. Inább álljon a parkolóban órákig kihasználatlanul.
    Mint írtad Szefmester, hogy minek kell emlegetni a kórokozókat. Igenis fontos, nekem ne üljön be egy tök ismeretlen az autómba, egyszerüen azért, mert nem azért vettem az autót, hanem azért, hogy én és a családom használjam. És nem, nem kesztyüben fogom meg a pénzt, mert félek a baciktól, hanem ha lehet és tehetem, akkor mindenhol kártyával fizetek, hogy még lehetöségem se legyen pénzhez nyúlni. Ez nem paranoia, hanem egyszerüen túl sok elrettentö dologgal találkozom a munkám során, ahol egy egyszerü kézmosás vagy fertötlenítés megoldaná a dolgot.

    A másik, mostanság egy autó elmegy nagyobb szervíz nélkül 100-200K km-t. Ha állandóan használva lenne, megtenné ezt egy év alatt. Ki fizeti a szervízt? Az autó a tiéd, a többiek csak használták. Most akkor ki is állja a szervíz, ne adj, a javítás költségeit? Olyan dolgokért én nem akarnék fizetni, amit nem én csináltam. Az autót az idö 90%-ban nem én használnám, mégis nekem kéne fizetni, mert papíron az enyém. Kösz, de nem. Az autó presztízsfunkciója már rég nem aktuális. Már majdnem mindenki megteheti, hogy autója legyen. Ja, hogy nem mindeki BMW, Audi, Jaguár vagy Bentley-tulajdonos, az már más kérdés, viszont a Trabant is autó vagy a Suzuki. Az elvárásokat a lehetöségekhez kell passzintani és mindjárt jobb a leányzó fekvése. Nekem se azért van drágább autóm, mert villogni akarok, hanem azért mert 1. családi autó és arra funkcióra, amire nekem kell tökéletes, 2. mert megtehetem, hogy ilyen autót vegyek a keményen megdolgozott pénzemért. Ennyire egyszerü. (Most hogy ki mennyit keres a munkájáért, abba ne menjünk bele).