• gforce9
    #45
    "elvállalja helyetted más fele annyiért aki helybeli."
    Ja mondod ezt szakemberhiánytól és normális munkaerőtől szűkölködő országban ::)

    "2 melós összefog és egyszer az egyik másikszor a másik autójával mennek?"
    Hogyne lett volna szó?
    Nem tökmindegy, hogy 4 vagy 2 ember jár egy db autóval vagy 1-1-1-1 ember 1-1-1-1 autó? A cégnek tökmindegy. A melósoknak jobb anyagilag. Ha emiatt a cég kirúgja a melóst, akkor a cégnek csak gratulálni tudok, hogy az amúgy is hiányban szenvedő munkaerőpiacon (legalábbis sírnak, hogy jajj kevés a jó szakember, kevés a normális melós) szóval egy ilyen munkaerőpiacon öngólt rúgnak.


    "Látod nem érted. Nem okosban kell megoldani, hanem oda kell állni a főnök elé és kérni: "Főnök! 4-en vagyunk, egy helyről járunk be, tudjuk, hogy 4 felé nem jár az útiköltség támogatás ilyen esetben, hiszen 1 autóval jövünk 4-en, de a 9 Ft/km semmire sem elég és az autó
    rohamosan amortizálódik. Van-e rá mód, hogy ezen változtassunk?"

    Nem, ez full értelmetlen. Vagy a cég ad km/ft benzinpénzt vagy nem ad. Ha ad, akkor ugyanannyit mindenkinek. Aztán majd megoldják a többit a melósok. Ha külön járnak külön járnak, ha együtt járnak együtt. A céget ez nem érinti, nem befolyásolja egyáltalán. Nem a cég dolga a munkahelyre jutás módját meghatározni.

    "még mindig megteheti ilyenkor a vállalkozó, hogy egyszerűen felvesz 4 helybeli melóst..."
    Ha neki megfelel bárki és fontosabb a melós "minőségénél" a kilóméterpénz, akkor hajrá. Vegye.

    A bónuszra: Ilyen emberek mindig voltak és mindig lesznek. Ki kellene rúgni. De enm azért mert a plusz juttatásokat hogyan használja fel, mert az az ő dolga. Hanem azért mert lop. Marhaegyszerű.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.03.30. 22:10:28