• Tinman #44
    "nem tudom honnan veszel ilyet"

    A példádról beszélünk, ahol 4 ember nyúlta a munkáltatót, innen veszem.

    "Ó be ne szarjak :) A nagylelkűség, ja persze. Kevesebb a bérköltség ennyi a titka."

    Cirka 7 milliárd ember van a Földön. Ha te nem vállalod el bejárósként 30km-el, majd elvállalja helyetted más fele annyiért aki helybeli. Értékelni kellene, hogy van egyáltalán hová bemenni dolgozni, mert sokan több 100km-re kénytelenek eljárni melózni, vagy még kevésbé szerencsések és évek óta közmunka programban tengődnek, vagy még szerencsétlenebbek és munkanélküliek...
    Csak az követeljen, aki le is tesz valamit az asztalra, azzal lehet miről beszélgetni.

    "2 melós összefog és egyszer az egyik másikszor a másik autójával mennek?"

    Eddig nem erről volt szó ;-)

    "Na az ilyen cégeknek jutnak az olyan melósok akik ahol tudnak lopnak és szarnak a melóra. Mert a jó szakembereket a cégek megbecsülik egyre több helyen és nem szarrágóskodnak ilyeneken."

    Látod nem érted. Nem okosban kell megoldani, hanem oda kell állni a főnök elé és kérni: "Főnök! 4-en vagyunk, egy helyről járunk be, tudjuk, hogy 4 felé nem jár az útiköltség támogatás ilyen esetben, hiszen 1 autóval jövünk 4-en, de a 9 Ft/km semmire sem elég és az autó rohamosan amortizálódik. Van-e rá mód, hogy ezen változtassunk?

    Ha ezt a választ kapod, érdemes maradni, ha elutasítót érdemes távozni a cégtől: "Van és köszönöm, hogy az egyenes, gerinces utat választották. Az autó tulaja magasabb jóval magasabb útiköltségtérítést fog kapni, belekalkulálva az amortizációt és azt is, hogy a 3 kollégának, így nem szükséges útiköltségtérítést adnunk."

    Nem elfelejteni, hogy még mindig megteheti ilyenkor a vállalkozó, hogy egyszerűen felvesz 4 helybeli melóst...

    Bonus:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ismerek olyan melóst is, aki kap derék költségtérítést, kap olyan béren kívülit melyet benzinre is fordíthat, kap évente prémiumot és mégis nyúlja a céges naftát.