Nem ártana, ha tényekről beszélnél. Tény ugyanis, hogy az emberi hiba miatt következik be a balesetek simán 95%-a! Emberi hiba és nem lehet rákenni sem az időjárásra, sem a szellemekre. Az emberi tényezőt ki kell iktatni, mert félelmetes mennyiségű baleset történik az egész világon.
"Nyilvánvaló hogy te utálsz vezet. Én nem."
Térjünk vissza a vezetés szeretetére 1m km után. Nyilván én sem az első 50k-t utáltam meg. Amúgy tudod mi a vicc? Valójában nekem sok bajom nincs a vezetéssel, ha egyetlen ember sincs az úton. Sőt simán el tudom magam képzelni egy 911-esben ahogy éppen egyik nyaralómból tépek át a másikba, de szó nincs erről. Az emberek miatt gyűlölök vezetni! Minden áldott nap, legalább 3-4 olyan szabálytalansággal szembesülök, amikor csak annyit tudok tenni, hogy anyázok. Elegem van tudatlan, gyakorlatlan, agresszív ostoba szarházi sofőrökből. ÉS az a szörnyű, hogy 100 autósból elég egyetlen 1 ilyen és máris az összes többire hatni fog! Ezerszer látom, hogy szépen halad dinamikusan egy sor, majd jön egy paraszt, bevág, fékezésre kényszerít min. 10 autóst, erre akad 1 aki ezen felhúzza magát és kezdődök a "vajon most ebből lesz-e baleset vagy sem?" c. játék. Ezek az emberek másokban félelmet, sok esetben megbotránkozást keltenek! Mit keresnek az úton? Mit?
"Nyilvánvaló hogy te a jelenlegi viszonyok mellett is képes vagy a dugóban ülni, én inkább tömegközizek"
Szerinted miért 1m levezetett km-ről beszélek? Megnézném, hogy vinnéd el a "tömegköziden" a 350m-es Cat5e dobozt, a 2 doboznyi IT szerelési kelléket, tápot, UPS-t és kb. egy kisebb boltnyi cuccot. Mondjuk én udvarolni is 450km-re jártam :-D
BP meg úgy szar ahogy van és nem csak közlekedés szempontból, bár abban kiemelkedően szar. Éppen pár napja vezettem arra már megint... fujjj de utálom azt a várost :-/
"Te a sofőrökkel szemben zéro toleranciát mondasz ki, magadat is beleértve"
Így van! Az a baj, hogy én is hibázok. Nyilván a rutin nem kicsi és arra jöttem rá az utóbbi években, hogy a túlélés legjobb trükkje, ha mindenkiről a legrosszabbat tételezed fel: úgyis kijön, úgysem ad elsőbbséget, úgyis bevág, úgyis kielőz, úgyis megcsúszik, úgysem indexel, hosszú a sor. A párom néha nem is érti, hogy tudom előre, hogy mi fog történni, pedig rém egyszerű, a többség kocavezető, életében levezetett 30-40k km-el és index nélküli kocsikkal közlekednek, abs. jól megjósolható, hogy sok dolgot elbaxnak, hol készakarva, hol véletlenül.
"miközben a jelenlegi robotkocsinál az emberi sofőrök 90%- még azért jobban vezet"
Dehogy. Nem tudjuk számokkal alátámasztani, hogy a jelenlegi sofőrök, hogy vezetnek, de nekem aztán elhiheted: rettenetesen. Onnan tudod meg, hogy vezetnek, amikor bekerülnek a híradóba... csak az a gond, hogy az a nő, aki nem adott nekem elsőbbséget és a fülemmel is fékeznem kellett, hogy ne menjek bele a hátuljába, az nem kerül be a híradóba, mert nem történt "semmi". És minden nap csak idehaza tengernyi ilyen eset van... nem történik "semmi". Valójában pedig nagyon is történik, csak éppen nem készíthető róla kimutatás.
"Amúgy én is azt mondom, hogy egyrészt a vezetésre való alkalmasságot a jelenlegi technikai szinten az autó is képes lenne tesztelni, és az indítást alkalmatlanság esetén megtagadni."
Ez már régen megoldható lenne, mégsem tették meg. Rettentő szomorú!
Azért azt ne feledd, hogy egy tökéletes érzelmi, értelmi állapotban levő sofőr is tud 2mp alatt dühöngő állattá változni és ez az, amiben a gép mindig is jobb lesz: betartja a szabályokat akkor is, ha éppen egy égő csikket dobtak szándákosan a szélvédődre.
"Villamosítás + szovjet hatalom = Kommunizmus by Lenin
Csonka Magyarország nem ország, Nagy-Magyarország mennyország by Maagyar Hiszekegy ;) "
Állítólag vannak erre a problémára kiváló gyógyszerek...