• bunny
  #3
  Eszembe sincs védeni bárkit, de azért gondolkozzál. Szerinted abban a fiókban csak egy név+cím volt? Valószínűleg több ezer olyan név van a listán, aki terrorista gyanús. Most akkor vigyenek be mindenkit, mint az ÁVÓ annakidején, amikor a szomszéd felnyomott brahiból? Aztán ha téged bemószerol az egész nap ablakból kuksoló és unatkozó ezért mindenkit feljelentő marisnéni, mert szerinte gyanús vagy és bevisznek meg nyilván jönnél azzal, hogy mocskos rendőrállam. Ötvenes éveket akarsz megint?

  Utólag marhára egyszerű okosnak lenni, de nagyon nem könnyű elkerülni, hogy ne essen át a ló egyik oldalára se az ember. Minden gyanús emberre nem állíthatnak rendőrt, hogy kövesse, ha lehallgatják a telefont és minden mást akkor meg jön a demokrácia és Showdent ügy, hogy nagytesó mindent figyel és nincs magánélet.

  Nem, tudomásul kell venni, hogy az ilyen fanatikusok ellen tökéletesen védekezni szinte lehetetlen. Ahogy az amcsiknak is beletört a foga már nem egyszer a gerilla harcmodorba is. Nincs ellene emberséges ellenszer, pont ezért olyan népszerű. Vagy válogatás nélkül ledarálsz mindenkit vagy szívsz.
  Hidegháború legyen megint, csak most nem az oroszok hanem a muszlimok ellen? Menjünk el szélsőséges irányba, küldjünk el minden muszlimot európából? És akkor mi a következő lépés? Menjen minden kelet-európa nyugatról? Nem olyan könnyű ám ez.

  Persze az se normális, hogy mi csináljunk hülyét magunkból, az, amit most EU bemutat Merkellel az élen, legalább olyan káros, mint a totális náci jellegű üldözése egy rassznak. Messze nem normális, hogy bárki átjöhet az államhatáron papírok nélkül bemondásos adatokkal, hogy körbenyaljuk a seggüket a semmiért, sőt még ők köpnek le minket. Meg az se, hogy ha egy ország jelenesetbe mi elehet akar tenni az előírásoknak az a baj, ha meg enged a nyomásnak az a baj, ha megvédené a határait az a baj, ha ugyanazt az osztrák teszi az nem baj, stb. Van itt pont elég gond, de erre nem az a megoldás, hogy akkor sárga csillagot minden muszlimra, arab kinézetűre (főleg, hogy ugye tudjuk, hogy az ISIS-nek sok nem arab, hanem hófehér európai is tagja).