bdzsana#29
Na az utolsó mondattal egyet tudok érteni, pedig alapvetően liberális beállítottságú vagyok. Ahhoz, hogy a pénztár mögött vonalkódokat húzogass papír kell. Ahhoz meg nem, hogy eldöntsd egy ország sorsát, vagy például gyereket vállalj.
A jelenlegi politikai palettán minden pártnak van egy ideológiája amelyek az érzelmekre hatnak és határozott véleményt formálnak belőle, de egyiknek sem a tudomány és az értelem.
Egyik párt azt mondja, hogy szigorú büntetések kellenek, akkor majd nem lesz bűnözés. Másik meg harcol a bűnözők jogaiért mert meg akarja javítani őket.
Olyan párt nincs aki a döntést nem ideológiára, hanem tapasztalt szakértőkre bízná.
Egyik párt azt mondja, hogy ne fogadhassanak örökbe a melegek, mert szegény gyerek sínyli meg, másik azt, hogy miért ne fogadhassanak hiszen ugyaannyi joguk van mint nekünk. Olyan párt nincs, aki azt mondaná bízzuk ezt a szakértőkre. Menjenek el olyan helyekre ahol ez engedélyezett és készítsenek tanulmányt, majd az alapján döntünk.
Egyik párt azt mondja, hogy a kábítószerezést büntessük, mert ezzel tudjuk visszaszorítani, másik párt azt mondja dekriminalizáljuk mert az a jó.
Hol van az a párt aki azt mondja, hogy tanulmányozzunk más országokat mert minden eszközt megléptek már ezerszer máshol.
Egyik párt azt mondja lépjunk ki az EUból mert veszteséges, másik azt, hogy maradjunk mert jó nekünk. Ki az aki ezt meg fogja vizsgálni, és hatástanulmányokat készít minden eshetőségre?
Csak én vagyok az aki nem érzelmek és idióta ideológiák alapján szeretne dönteni, hanem valós kutatások és észérvek alapján? Hol van az a bizonyos 3. politikai erő, aki a döntéseit alá is tudja támasztani, és nem azért dönt így vagy úgy mert ő liberális vagy konzervatív?