• Kornan
    #11
    Kurzweil arra alapozva állítja ezt a 15 évet, hogy a fejlődés nem lineárisan történik, hanem exponenciálisan, tehát gyorsuló ütemben. Eddig bejöttek a jóslatai, most szerintem túl nagy a bizonytalanság benne. Szóval én is szkeptikus vagyok.

    Én próbálom követni az sg.hu hasábjain kívül is a történéseket és nekem is az a benyomásom, hogy már eléggé nehéz lépést tartani azzal manapság, hogy mit lehet és mit nem. Valóban mintha egyre jobban gyorsulna a világ. Egyre többen és többen látják meg az MI-be rejlő lehetőségeket is. Nincs konkrét forrásom, de le merném fogadni, hogy pénzbe levetítve valóban exponenciális az MI kutatásokra fordított erőforrás. Ez egy olyan dolog, hogy egyszer kell elérni az áttörést, egyszer csinálnak egy egérhez hasonló intelligenciával rendelkező robotot, utána már sínen vannak és Moore törvényéhez hasonló pályán fog haladni az egész. Senkit ne tévesszen meg, hogy most nincsenek jól látható, kézzelfogható eredményeink egy általános intelligencia kialakítása felé.

    Tulajdonképpen csak azt kell megcsinálnunk, amit a természet már egyszer megcsinált, szóval elvileg nem lehetetlen. És ha megértjük az alapvető mechanizmusokat akkor onnantól kezdve skálázhatjuk a dolgot, így létrehozva egy magasabb intelligenciát. Ami a lényeg, hogy hatalmas üzleti lehetőség is, nem kérdés, hogy megpróbálják-e.