• halgatyó
    #22
    Valahogy az a látszat itt, hogy milyen frankó dolog, hujj hujj ingyér van a net, mert a hirdetők fizetnek.... ennyien beszopják?
    NEM, nem a hirdetők fizetnek, hanem MI! A vásárlók, akik a reklámozott (és legtöbbször felesleges) cuccokat megveszik.
    Meg a netezők, akik nem tiltják le a weblaponként 2-3-5-10 VILLOGÓ, MOZGÓ (néha még hangos is!) reklámokat, akkor lelassul a gépük, főleg ha egyszerre több fül ("tab") is van megnyitva.
    Érdekes, hogy senki se veti fel (nemcsak itt, hanem másutt se) hogy ennek az ügynek NEMCSAK KÉT SZEREPLŐJE VAN (mármint a netező és a hirdető), hanem ott van a háttérben az állam (=törvényhozó és végrehajtó hatalom), amely valamilyen módon (leginkább törvényi úton) tudja kompenzálni a tartalomkészítőket, aztán ottvan az internet-szolgáltató, amelytől a netet közvetlenül kapjuk.
    Azt sem olvastam még sehol, hogy ha a hirdetők mint "finanszírozók" kiesnek, akkor PONTOSAN, MEGBÍZHATÓAN mennyibe is kerülne 1 havi netezés? Nem hazug pofátlan hanta-adatok érdekelnének, amelyeket valaki a saját érdekében manipulál (naná!), hanem az igazság, számokkal alátámasztva.
    A weblap-üzemeltetők tudják (kérdés, hogy megmondják-e... az APEH biztosan tudja), hogy nekik melyik hirdető mennyit fizet. Reklámonként, megtekintésenként, kattintásonként, és úgy összességében.