• molnibalage83
    #17
    A megoldas az automatizalas lett, azaz minden raketa akkor indul ha megszunik a vezerlo jel a kozpontbol (fail deadly mechanizmus).

    Már elnézést de ezt az téveszmét honnan szedted? Mai napig az a metódus, hogy a kontinentális US területére érő első becsapódás megerősítése után indulhat csak a válaszcsapás, mert a korai előrejelző rendszer tévedett már nem egyszer. (Mindkét oldalon.) Egyszerűen nem engedhető meg a téves indítás. A kapcsolat is megszakadhat technikai okokból.

    A légvédelmi rendszereket leszámítva semmiféle olyan fegyverrrendszer nincs, ami képes teljesen automatikus üzemmódban indítani fegyvert emberi jóváhagyás vagy cselekvés nélkül. A full auto üzemmódot is jóvá kell hagyni és még ott is van beavatkozási lehetőség. (Pl. a Patriotnál a TBEQ módosítása.) Az említett Koreában a DMZ-n telepített rendszert sem használják full auto üzemmódban, elvi szitnen merült fel a lehetősége, de nagyon nem preferálják. Inkább afféle mesterséges őrszemként működnek, de automata tűzmegynyitásról szó nincs gyakorlatia alkalmazás terén.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.03.10. 09:06:36