• kvp
    #12
    Ez mar teljesen csak egy jogelmeleti vita. Egyreszt nem valoszinu, hogy pl. az NSA nem ment egyszeruen be az osszes amerikai techceghez es vitte el az osszes alairokulcsukat. A microsoft pl. bevallotta, hogy ok keresre atadtak ezeket a win95 ota minden rendszerhez.

    Innentol a kerdeses szoftvert az amerikai allam ossze tudja allitani es fel tudja juttatni a kerdeses telefonra ha akarja, bar ezt nem a kervenyezo FBI, hanem az NSA tudja megtenni es valoszinuleg meg az FBI-nak sem nagyon szeretnek elarulni mire is kepesek es mire nem. (leginkabb azert mert valoszinuleg 100%-ban az amerikai alkotmanyba utkozik)

    A jogi vita vegen lehet, hogy lesz egy uj torveny vagy kis valoszinuseggel egy regota esedekes alkotmanykiegeszites a szemelyes adatok temajaban.

    A terroristakkal kapcsolatos adatgyujtesnel meg nem az a gond, hogy altalaban nem tudjak lehallgatni oket, hanem az, hogy akkora a hatterzaj a forgalomban, hogy nem tudjak kit is kellene lehallgatni. Ugyanez a baj a szemelyes megfigyelessel, hogy annyi a gyanus szemely, hogy nem tudjak melyikbol lesz utanna legkozelebb tenyleg terrorista es ezert kit is kellene kovetni. A megelozesi alapon vegzett kapcsolati halo felderiteses szures alapjan meg a valoszinusegi ertekek szerint az amerikai muzulmanok tobb mint 90%-at kellene azonnal internalni. Franciaorszag es az Egyesult Kiralysag sincs jobb helyzetben, ott is gyakorlatilag minden muzulman terroristagyanus es ha ugy adodna, akkor valoszinuleg csatlakoznanak a francia/angol iszlam allamhoz mint fegyveres harcosok. Ugyanez a helyzet a nemetorszagi torokokkel es az ujonnan erkezett bevandorlokkal. Az a megoldas, hogy akkor megelozeskeppen mindenkit kiirtunk meg a 2. vilaghaboru ota nem tul nepszeru es eladhato strategia.