pár hete raktuk össze a cégnél a kms szervert, párezer kulcsot/gépet aktiválunk/nyilvántartunk vele... de biztos nincs fogalmam az ms kulcsairól és csak trollkodok ;)
te oem/msdn/kitudja milyen kulcsot ajánlgatsz, amit egy napon lehet h deaktivál az MS és akkor többé nem tudod használni, reklamálni meg a kulcsboltos számláddal nem fogsz tudni - persze jogilag addig se vagy védve, hiszen a kulcsot te nem hardverhez kaptad, nem teszt céllal használtad, stb, szal a felelősséged egyértelmű.
ehez képest mid van egy aktivátoros/kamukms winverziónál? -> műlödő vindóz, jogilag kifogásolhatóan.
azt kell tudomásul venni, hogy csodák nincsenek. ha az ms 40 ezerért kínál win10 retail kulcsot, akkor azt te nem tudod megvenni 10ezerért LEGÁLISAN. legalábbis most már nem - régen volt akciósan, magyar diákoknak 10k körül win8, azt pedig frissíthetted win10re, s használhattad/használhatod míg alaplapot nem cserélsz. persze el lehet sütni, hogy tönkrement a gép, s esetleg működésre bírod a következő alaplappal, de ez megint szürke zóna - jogilag.
ezért mondtam, hogy értelmes két út van:
- patyolatfehér, 40 ezerért
- fekete, ingyé
értem én, hogy most fáj és bocs, ha a 10k-s kiadásod értelmetlennek tűnik, de ez a realitás ;))))