• Tetsuo
    #17
    Rossz oldalról közelíted meg a problémát. Miért kellene "növekednie" bármely társadalomnak "gazdaságilag" vagy "népesség szempontjából"? És ha pazarló volt a béketábor, akkor milyen a jelenlegi kapitalista rendszer? Melyiknek nagyobb az ökológiai lábnyoma? Az innovációt pedig inkább az akkori politika határozta meg, mint a gazdaság. Ma pedig a gazdaság határozza meg a politikát is.
    Ráadásul te el sem tudod képzelni, hogy a materiális valóság felett van egy spirituális szféra is, ami hatással van pl. a globális eseményekre. Ugyanígy azt is sokaknak nehezére esik belátni, hogy az egyik "konteó" hamissága nem jelenti a másikét. Pl. a legtöbb ember azért nem hiszi (tudást nem is feltételezhetünk a sorozatokon művelődő többségről), hogy van egy zsidó háttérhatalom, mert a gyíkemberek sem léteznek és mindkettő "konteó". Sokan odáig sem jutnak el, hogy a szabadkőművesek és a Bilderberg-csoport tényleg létezik, ha pedig addig el is jutnak, tovább már nem kutakodnak, a fősodratú médiának hisznek és tényleg csak hisznek.
    A másik futóbolond társaság sem jobb, akik meg mindent (ugyancsak) elhisznek, ha valami alternatív blog írja és ellentmond a fősodornak.