• NEXUS6
    #15
    Hát nem tudom. Persze elég sokat irogatnak az illuminátusos, NWO-s dolgokról, de hogy lenne ilyen konkrét terv, az számomra kérdéses.

    A Malthaus-i, meg naiv szociodarwinizmuson alapuló, az erőforrások végessége miatt bekövetkező társadalmi katasztrófákat leíró előrejelzések hibásnak bizonyultak. A demográfia eredményei, a népesség növekedésének 4 szakasza azt mutatja, hogy a fejlett társadalmak a túlnépesedéssel nem fognak ilyen katasztrófát okozni, nincs szükség olyan intézkedésekre, a népesség elsorvasztására, ami a malthausi szemléletből következik.

    Másrészt ugyan kívánatosnak tűnhet, pl kormányzás szempontjából egy meglehetősen alacsony népesség szám. Azonban a fejlődés szempontjából kifejezetten kívánatos a minnél több ember, akik változatos tárgyakat, termékeket gyártanak és fogyasztanak. Erre nagyon jó a Béketábor helyzete, amelyik sem gazdaságilag, sem népesség szempontjából nem igazán növekedett a Hidegháború alatt. Egy-egy autót évtizedekig gyártottak, marha nehezen ment az innováció, emellett is pazarló volt a gazdaság, az energia felhasználás. A világgazdaság rajta kívül álló területekkel viszont folyamatosan bővült, Japán, a Kis-tigrisek újra és újra dinamizálták a gazdaságot.