• kvp
    #16
    A megoldas lenyege, hogy a valtozo terhelesu kukak eseten akkor lehessen uriteni amikor megtelik. Igy lehetoseg van arra, hogy ha rendezveny es nagy tomeg van egy kozteren, akkor naponta tizszer, ha eppen esos ido, akkor hetente egyszer uritsek. Tarsashazi peldanal regen az okoskuka az a hazmester volt, naponta vegigment a kocsi es azt uritettek, ami kint allt a haz elott. Elvileg ha meg irnak is, hogy mikor kellett elvinni, akkor elvitelenkent szamlazhatnanak (mint regen a haboru elott), nem altalanyban.

    Gyakorlatilag egy a fedelben levo tavolsagszenzorrol van szo (lasd riasztok), ami gsm-en vagy a sigfox eseten a garazskapu nyitok frekvenciajan jelezheti, hogy mennyire van megtelve. Utobbi elonye, hogy egy gombelemrol is elmegy evekig, viszont hatranya, hogy egyiranyu adatkapcsolat van csak es sajat bazisallomasokat igenyel. (ez lehet a kozteri lampaoszlopon gsm/lan kapcsolattal vagy akar a kukasauton is)

    Jo a megoldas, de szvsz. a tenyleges ertekenek a tobbszoroseert arusitjak, mert meg ujdonsag. Egy ilyen szenzor+adoegyseg egyebkent egy sima kapunyito taviranyito araert gyarthato, azaz mindennel egyutt, bedobozolva is csak par ezer forint.