Az a gáz, hogy ez a film csak olyan összefüggésben jelent valamit, hogy a klasszikus MadMax filmek rimékje. Azok viszont annak ellenére, hogy ma már klasszikusnak számítanak és mindenki ismeri őket, akkor is a tipikus nem olyan magas költségvetésű VHS akciófilmek voltak, amelyek ma már erősen közelítik nézhetőség határát, sajna alulról.
Azokhoz képest persze egy öröm és bódottá, de ha most dobnák be ezt minden előzmény nélkül a piacra, akkor akkora bukta lenne, mint a picsa. És persze a kritikusok a földbe aláznák, már aki venné egyáltalán a fáradtságot, hogy írjon róla, de hogy az Oszi közelébe nem kerülne az hótziher!
Én ennek fényében egy jó filmnek tartom, mert képes vagyok úgy elvonatkoztatni az előzménytől, de látom ennek, mint kultfilmnek a jelentőségét. Csinálhatnának egy legjobb rimék kategóriát, azt neki adnám, de hogy hatot, persze alapvetően gyak műszaki kategóriákat, na az valami benézés.
Legjobb vágás? Szar filmeket, szar alapanyagot kell jól vágni, hát akkor ez pipa, mert itt az eredeti anyag miatt biztosítva volt. Legjobb látványtervezés? A sivatagon sokat nem kellett, a spéci verdák viszont jók voltak. Akkor legközelebb a Fasztésfúrióza 11 kapja a kopaszembert? Legjobb jelmez? Akkor már a Marsi jobb, igényesebb volt, mint a félmeztelenül ugráló hadfiak, nem? Legjobb maszk? A főgonoszéra gondolnak? Kb alsós farsangi beöltözős színvonalú. Legjobb hangekeverés/hangvágás? Ezen elgondolkoztam, hogy erre miért adnak 2 Oszit külön, de legyen. Szakmailag ezt nem tudom, nem akarom eldönteni, hogy miért ez a film volt a legjobb,